WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Kennismaken in Milaan met nieuwe Nederlandse Meesters

Project Bart Huijpen

Tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt (Nederlands themajaar 2019) presenteren (oud-)studenten van het HMC hun werk in Milaan tijdens de Salone del Mobile 2019. Als enige Nederlandse (vak-)school staan zij tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel: ‘Masterly – The Dutch in Milano’. 

Meesters van de toekomst
Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, sprak eerder zijn bewondering uit over het ambacht dat de studenten van het HMC leren. ‘Dit is iets om te koesteren en trots op te zijn. De combinatie met de nieuwe technieken maakt dat vakmanschap niet iets van vroeger is maar van nu en de toekomst’, aldus Taco Dibbits.

Collectie Meintje Bleeker

Het bijzondere Kersenhouten kabinet van Bart Huijpen zit vol moeilijke details die het ontwerp naar een hoger niveau tillen en waar de liefde voor het ambacht vanaf spat. Vooral het houten scharnier en de zichtbare pen-gatverbindingen zijn bijzonder. In het werk van Quinten Lokhorst ziet men niet alleen vakmanschap en ambacht maar ook een slimme doorvoering van een concept, het past perfect in een Tiny house.

Binnen het vakmanschap en meesterschap speelt perfectionisme vaak een belangrijke rol. Maaike Duijvekam herkent dit maar zoekt graag naar de kracht van eenvoud. Haar tassen zijn hier een mooie afspiegeling van. Meintje Bleeker werd geïnspireerd door een bezoek aan het Rijksmuseum. Haar hoeden collectie past prachtig in de stand van het HMC en zou zo in het Rijksmuseum kunnen staan.

Internationale banden aanhalen en versterken
Voorzitter College van Bestuur Frans Veringa vertelt: ‘Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Salone del Mobile is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we studenten, die startende ondernemer zijn, de kans om zich te presenteren aan de branche.’

Klik hier voor het hele persbericht.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij