WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Kees Hoogendijk (CBM) vertelt over de sector bij BNR

Terug luisteren
De meubelindustrie probeert circulair te werken, maar krijgen ze consumenten mee in deze ontwikkeling? In ‘De Top van Nederland’ een uitgebreid gesprek met Kees Hoogendijk, directeur van Koninklijke CBM.

———————————————-

Vrijdag 26 november tussen 12.00 en 13.00 uur is CBM-directeur Kees Hoogendijk te gast bij BNR in het programma Zakendoen met presentator Thomas van Zijl.

Het zal gaan over de stand van zaken in de branche en daar zullen de gevolgen van de coronapandemie niet bij ontbreken. Er zijn mooie voorbeelden over leden die creatief zijn ingesprongen op het thema door het ontwikkelen van bijvoorbeeld thuiswerkplekken. Maar creativiteit is ook nodig in het omgaan met de stijgende materiaalprijzen, langere levertijden en het groeiende tekort aan personeel. En zijn er andere eisen aan de producten door corona? 

De meeste CBM-leden hebben de coronacrisis goed doorstaan en het werk trekt aan. Dat blijkt ook uit de conjunctuurmonitor over de eerste helft van 2021. Na de coronadip van 2020 hebben meubelfabrikanten, interieurbouwers en toeleveranciers de weg omhoog weer gevonden, al zijn ze nog niet terug op het niveau van vijf jaar geleden.

Via deze link kunnen geïnteresseerden de verdere resultaten van de conjunctuurmonitor bekijken. De resultaten zijn uitgesplitst naar de bedrijfssegmenten interieurbouw, meubelindustrie en toelevering en naar de verschillende bedrijfsgroottes (1-5, 6-10, 11-35 en >35 medewerkers).

Radio BNR is te beluisteren via www.bnr.nl.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij