WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Jong Management in Litouwen: onder de indruk van productiecapaciteit

Op donderdag 24 oktober vertrokken CBM Jong Management-leden naar Litouwen. In drie dagen reisden zij naar de steden Vilnius en Kaunas en bezochten de Nederlandse Ambassade en vier interieurbedrijven.

Kersverse CBM-accountmanager Monique van Niekerk was reisleider: “De reis begon op Schiphol waar we met 30 leden het vliegtuig in stapten naar Vilnius. Bij aankomst vertrokken we per bus voor een infomeeting bij de Nederlandse Ambassade. Daar werden we verwelkomd door de plaatsvervangende ambassadeur en kregen we een presentatie van de Litouwse design associatie Design Forum.

Met een lichte vertraging vertrokken we daarna naar UAB Vildika, een half uur buiten Vilnius. De commercieel directeur ontving ons hartelijk en gaf een rondleiding door zijn bedrijf. Duidelijk is dat zij genoeg ruimte hebben om uit te breiden maar dat zij daarbij wel een partner zoeken waarmee ze dat kunnen doen.
De dag werd afgesloten met een lekker diner in Vilnius bij restaurant Medininkai, waarna het reisgezelschap de lokale horeca van Vilnius nog besloot te bezoeken.

 

UAB Vildika – Vilnius, Litouwen

De tweede dag stond in het teken van bedrijfsbezoeken in Kaunas. Allereerst werden we ontvangen bij UAB Ardi LT die aangaven dat zij volgend jaar starten met een nieuwbouw pand en dat ook zij zeker een samenwerking zien zitten ten behoeve van uitbreiding van productie. Het tweede bedrijf was UAB Ideju Parkas en na een lunch bij restaurant DIA werden we verwelkomd bij UAB Nordic Idea. Een groot interieurbedrijf dat sinds de start alleen nog maar aan het groeien is, zowel in oppervlakte als in omzet. Daar waar het kon, werd gewerkt met machines, waardoor Nordic grote producties aan kan. Onze leden werden zeker positief verrast.
Na dit laatste bezoek zijn we weer naar Vilnius gereden om te dineren in restaurant Grey. Hierna zijn we de stad ingegaan om te ontdekken dat karaoke erg modern en populair is in Litouwen.

 

UAB Ardi Lt en UAB Nordic Idea – Kaunas, Litouwen

De derde en laatste dag begon met een bus tour door Vilnius onder leiding van gids Justina Petrauskaite die vertelde over de stad en Litouwen in het algemeen. Het was interessant om de geschiedenis van het land en de bewoners te horen, dat zorgde ervoor dat wij dingen beter konden plaatsen. Litouwen is vol in ontwikkeling maar er moet nog veel gebeuren. De tour eindigde bij de trots van Litouwen, de Akropolis Shopping Mall. Een mooi voorbeeld van hoe Litouwen wil moderniseren. Aan het einde van de dag werden we naar het vliegveld gebracht waar onze terugreis naar Nederland begon. Het was een leuke en leerzame studiereis, op naar de volgende!”

 

 

 

 

Adviseurs

Monique van Niekerk
Accountmanager
  023 515 88 00
mail mij