WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Jong Management bezoekt Vivara

Ieder jaar bezoekt Jong Management een bedrijf wat niet werkzaam is in onze branche. Donderdag 20 april was dat Vivara Natuurbeschermingsproducten in Venray. We werden ontvangen in de kantine van het bedrijf met een kop koffie en thee. Voorzitter Marcel Willems trapte de bijeenkomst af met een welkom waarna Eric Michels het woord nam. Hij is hoofd van Vivara Pro, één van drie business units. Eric nam ons mee in het verleden van het bedrijf en hij vertelde hoe Vivara Natuurbeschermingsproducten nu de markt bewerkt.

Wie is Vivara?
Vivara Natuurbeschermingsproducten verkoopt onder andere vogelhuisjes, voer, nestkasten, voedersystemen, planten etc. aan particulieren via hun website in zo’n 14 landen. De producten zijn voor zogenaamde ‘niet gekooide dieren’, dus de dieren in de natuur, zoals vogels, eekhoorns en egels.
Daarnaast verkopen ze deze producten ook aan de tuincentra’s zoals Welkoop en Intratuin. Hiervoor hebben ze een showroom ingericht waar inkopers kunnen zien welke producten zij kunnen verkopen, maar ook hoe zij het schappenplan kunnen inrichten.
Een derde unit (Vivara Pro) is de expert in Europa om professionele projecten uit te voeren en producten en diensten aan te bieden voor mitigatie, verbetering van de biodiversiteit, flora & fauna compensatie en duurzaamheid. Bijvoorbeeld het adviseren en verbeteren van de flora en fauna op industrieterreinen of van stations van ProRail.

De kracht van Vivara is dat zij alle producten zelf ontwikkelen en maken. Eric benadrukte de samenwerking met partners, met name het gezamenlijk oppakken van projecten en het netwerken. Samen kom je verder. Dat liet Eric ook zien met voorbeelden uit de praktijk van Vivara.

Na de presentatie kregen we een rondleiding door de grote magazijnen waarna het tijd was voor het buffet. Het was weer een geslaagd bezoek.

 

Adviseurs

Monique van Niekerk
Accountmanager
  023 515 88 00
mail mij