WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Je privacy policy wordt steeds belangrijker

Bron: AVG Programma

Er worden heel veel gegevens over je verzameld als je op het internet zit. Het nieuwe samenwerkingsplatform SDT vindt dat mensen hierover beter voorgelicht moeten worden. Iedereen moet weten wat er achter de schermen met hun gegevens gebeurt. Het SDT wil dat organisaties hier duidelijke uitleg over geven.

Meestal gebeurt dat in de privacy policy. Voor jou als werkgever betekent dit dat de privacy policy steeds belangrijker wordt en misschien wel aangepast moet worden. In je privacy policy geef je precies aan welke persoonsgegevens je verwerkt, waarom je dat doet en of je gegevens deelt met of doorverkoopt aan andere organisaties. Op die manier informeer je je klanten zoals de AVG dat van je verwacht.

Het SDT is een samenwerking van verschillende toezichthouders: Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Commissariaat voor de Media (CvdM). Zij starten een onderzoek naar hoe bedrijven, instellingen en overheden internetgebruikers over privacy kunnen informeren op een manier die iedereen begrijpt.
Het SDT wil meer inzicht krijgen in hoe mensen tijdens internetgebruik zo goed mogelijk te beschermen zijn tegen online misleiding of misbruik van persoonsgegevens. Op basis van dit onderzoek gaan de toezichthouders samen handleidingen opstellen met als doel effectieve online transparantie.

Veel organisaties hebben hun privacy policy nog steeds niet op orde? Ook als bedrijf binnen de meubelbranche verzamel je veel gegevens over je klanten. Het is dus belangrijk dat je privacy policy actueel is.

Adviseurs

Loesje Overbeke
Communicatie
  0235158841
mail mij

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij