WORD LID BEL ONS MAIL ONS

ISDN stopt in 2019, zorg voor een alternatief

De traditionele ISDN-lijnen vervallen per september 2019, het is van belang dat je voor die tijd een alternatief hebt om bereikbaar te blijven. Vraag een goede adviseur die voor jouw organisatie dit op een rijtje zet en analyseert wat de beste oplossing is tegen de juiste prijsstelling. Een goed alternatief is bellen via internet.

VoIP
Met VoIP-telefonie (Voice-over-IP) lopen inkomende en uitgaande gesprekken niet via een telefoonlijn (PSTN/ISDN), maar via een datalijn (internetverbinding). Er zijn twee vormen om VoIP te gebruiken:

1. Aanpassing van huidige telefonie-infrastructuur met behulp van een ‘switch’
De huidige telefooncentrale wordt, door middel van een fysieke schakeling, een ‘switch’, aan de internetverbinding gekoppeld. Alle huidige functionaliteiten en telefoonnummers blijven behouden.
2. Bellen via de Cloud
Voor telefonie ‘In de Cloud’ is geen telefooncentrale nodig. De netwerkprovider functioneert in dit geval als telefooncentrale.

VoIP maakt het mogelijk om functionaliteiten als doorverbinden, belgroepen, wachtrijen, meldteksten, wachtmuziek, rapportages eenvoudig in te richten en gemakkelijk aan te passen. Voor optimale bereikbaarheid, kun je ook kiezen voor een ‘vast-mobiel integratie’. Dit betekent dat je via een handige app op je mobiel bereikbaar bent via je vaste nummer. Je zakelijke contacten zien dan je werknummer. Privé en zakelijk blijven hierdoor gemakkelijk gescheiden.

Neem actie vóór september 2019
CBM-partner sTN (stichting Telecom & Internetgebruikers Nederland) heeft met de diverse providers collectieve afspraken gemaakt die sTN direct doorrekent in het ledenvoordeel van CBM.

– Stap direct over in het collectief van CBM via sTN
Omdat ISDN komt te vervallen heeft KPN haar tarieven omhoog aangepast. Als lid van CBM kan je voordelig blijven bellen. Met een korting van 34% bel je naar mobiele nummers in Nederland bellen.

– Laat sTN je overstap regelen naar VoIP-telefonie
sTN regelt het traject voor de directe overstap naar VoIP-telefonie voor de CBM-leden. Om te bepalen welke vorm de beste oplossing is, inventariseren zij onder andere de infrastructuur, verkeer, bekabeling en de kwaliteit van de vereiste internetverbinding voor je organisatie.

Meer informatie
Als je meer wil weten over de aankomende ISDN/PSTN-migratie en de voordelen die VoIP te bieden heeft, kun je de ‘whitepaper’ lezen van sTN. Ook over ‘Uw internetverbinding en de toekomst’ schreven zij een whitepaper. Hier wordt vertelt met welke ICT-toepassingen je te maken krijgt en welke vereisten de dienst stelt aan de internetverbinding.
De sTN Whitepapers zijn hier te downloaden.

Meteen contact met sTN
Wil je weten wat sTN voor je organisatie kan betekenen op het gebied van telefonie of internet aansluiting? Bel dan naar: 0348 – 49 50 51 of mail advies@stn.nl en geef in het gesprek aan dat je lid van CBM bent.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij