WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Is Petya stap twee van de WannaCry-ransomware?

Ransomware is een hot topic. Na de WannaCry-ransomware aanval die in mei plaatsvond, worden nu computers gegijzeld door het zogeheten virus Petya.

Petya gebruikt dezelfde lekken als WannaCry, echter weet het zichzelf na besmetting te verspreiden via inloggegevens van actieve gebruikers. Waarbij ransomware data versleutelt en losgeld vraagt, blijkt uit analyse dat Petya niet uit is op losgeld maar bestanden wil verwijderen. De infectie lijkt te zijn begonnen in Oekraïne, maar trok zonder moeite de grenzen over. De haven van Rotterdam werd al snel na de uitbraak als eerste Nederlandse slachtoffer geïnfecteerd door Petya.

Voor ondernemers is het daarom van belang dat ze zorgvuldig omgaan met hun beveiliging. Om jou te helpen met je beveiliging tegen cybercrime mogen wij jou namens MKB-Nederland en VNO-NCW de Cyber Risico Scan t.w.v. €300,- gratis aanbieden. De Scan scant jouw bedrijfsnetwerk en website op meer dan 70.000 kwetsbaarheden en geeft je een samenvatting met handige tips om jouw bedrijfsnetwerk beter te beveiligen. Wil je eerst meer informatie voordat je de scan doet, kijk dan op de homepage van Veilig Zakelijk Internetten.

Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie steunen deze campagne om ondernemend Nederland een stapje veiliger te maken.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij