WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Internationaal nieuws

In dit bericht vind je divers nieuws vanuit Europees verband.

Hoe pak je export aan?
Ben je van plan om te exporteren? NL in Business helpt veel ondernemingen daarin de eerste stappen te zetten of het eigen netwerk naar andere landen uit te breiden. De NL in business hubs vormen een wereldwijd netwerk waar ondernemers terecht met alle vragen over export. In een korte duidelijke video worden de mogelijkheden op een rijtje gezet.
NL in Business is een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Zij werken intensief samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en diverse brancheverenigingen, belangenorganisaties, topsectoren, kennisinstituten en het Nederlandse bedrijfsleven.

EFIC
De Europese meubelindustrie is veelal gericht op export. EFIC lobbyt bij de Europese commissie voor gelijke kansen en dus voor internationale standaards. Lees meer in deze EFIC-uitgave. 

Sawyer project – stand van zaken circulaire economie in Europa
Het Sawyer project, gesteund door de Europese commissie, heeft recent drie rapporten gepresenteerd, die een beeld geven van de stand van zaken met betrekking tot de circulaire economie voor de Europese meubelbranche.


Succesvol zijn in Duitsland is met een goede voorbereiding niet moeilijk

De Nederlands-Duitse Business academie organiseert een aantal online seminars over ondernemen in Duitsland. Een goed begrip van de specifieke Duitse handelsregels en -wetten, maar ook respect voor de vaak iets andere omgangsvormen zijn dan ook de basis voor duurzaam zakelijk succes in Duitsland. In de maand augustus kun je een aantal interessante webinars volgen.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij