WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Innovatie en design komen samen in K-series

Weet je nog? Een poos geleden was 3D-printen nog redelijk onbekend. Hoe was het toch mogelijk dat je vanuit een computer, met één druk op de knop, direct een (bruikbaar) voorwerp kon maken? Die tijd zijn we inmiddels voorbij, want de 3DMZ in Haarlem was al in 2017 de locatie van de netwerkdag van CBM (klik hier voor foto’s). Daar konden jullie hun 3D-kunsten uitgebreid bewonderen en vragen stellen. 

Maar 3DMZ stond niet stil. Zij besloten een samenwerking aan te gaan met designer Gellért Ollé. Samen hebben zij een designmeubelcollectie ontwikkeld die slechts met een 3D-printer te realiseren is. Het resultaat is: ‘K-Series’. Het project is een experiment waarin zij samen onderzoeken hoe men de grootvolume ‘FDM-technologie’ (Fused deposition modeling, of FDM, is een rapid prototyping-techniek waarbij laag na laag materiaal aan elkaar wordt gesmolten) in de meubelindustrie kan toepassen.
Het doel van deze samenwerking was om een unieke meubelcollectie te creëren die de innovatieve mindset van 3DMZ kan vertegenwoordigen, geoptimaliseerd voor het 3D-printen met een robotarm. De ontworpen collectie is volledig parametrisch. De uiteindelijke producten zijn uitvoerig getest en dankzij het algoritmische ontwerpproces is het mogelijk om binnen een paar minuten nieuwe iteraties maken.

Ga ook naar hun website voor meer innovatieprojecten!

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij