WORD LID BEL ONS MAIL ONS

If it can be imagined, it can be created!

Dit is het motto van Stahl, waar de leden van Jong Management op donderdag 15 september jl. zeer gastvrij werden ontvangen.

“Innovatie zit in hun DNA”, zo begint communicatiemedewerker Vivian Peters haar presentatie. Stahl is opgericht in 1939 door de Amerikaan Harry Stahl maar is sinds 2006 in handen van een Frans investeringsmaatschappij. Inmiddels is Stahl marktleider in proces chemicaliën voor leer, perfomance coatings en polymeren. Het chemiebedrijf biedt een breed scala aan oplossingen voor verschillende industrieën, zoals woninginrichting, automotive, kleding- & accessoires, en leisure & lifestyle. Tevens bieden ze oplossingen voor industriële toepassingen.

Tijdens het bedrijfsbezoek aan Waalwijk, waar het hoofdkantoor gevestigd is, had Stahl een aantal werktafels gemaakt waar diverse producten met toepassingen waren uitgestald.  Bij elke tafel stond een medewerker om gedetailleerde uitleg geven over elk proces of bewerking.

De JM-leden werden geïnspireerd door een nieuwe innovatie van Stahl: het poedercoaten. De poedercoatings zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen en zijn duurzaam, efficiënt en bevatten geen vluchtige organische stoffen. Rond het jaar 2000 is Stahl gaan nadenken hoe hitte gevoelige materialen, zoals MDF, chipboard, multiplex en composiet bouwmaterialen, gecoat kunnen worden zonder gebruik te maken van de huidige laksystemen met de daarbij behorende vluchtige organische stoffen (CO2). Inmiddels is het Stahl gelukt om voor de industrie CO2-vrije poedercoatings te leveren zonder vluchtige organische stoffen en dat ook nog kostenbesparingen kan opleveren voor de producenten. Steeds meer ontwerpers, architecten en bouwers geven aan duurzaam te willen bouwen, dus deze poedercoatings sluiten bij deze wens aan. Voor sommige van ons zeker een vervolggesprek waard!

Kijk hier naar een sfeerimpressie van deze dag.

Neem ook nog even een kijkje bij de foto’s van de studiereis naar Italië. Alwaar een groep JM-ers diverse bezoeken heeft gebracht, waaronder aan Cleaf en de SCM Group

Adviseurs

Katja Jonker
P&O, events & vakopleiding
  023 515 88 42
mail mij