WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Hoogland BV: goed advies is van levensbelang

“Al na een paar dagen kregen we de eerste schade-uitkering”

Het familiebedrijf Hoogland BV is al 89 jaar producent van uitvaartkisten en verhuur van rouwauto’s en uitvaart benodigdheden, als op 31 januari 2014 het noodlot toeslaat. Wouter Hoogland zit nietsvermoedend in zijn kantoor als één van zijn medewerkers komt melden dat er brand is. “Het leek op dat moment nog te overzien dus ik ben zelf het vuur gaan besHoogland BV 2trijden, maar de vlammen kwamen direct op mij af. Daarna was er een knal en waren alle lichten gedoofd. De hele zaak liep vol rook.” Hoogland – wiens handen inmiddels tweedegraads verbrand waren – wist de uitgang van het pand te vinden. “Gelukkig was al het personeel toen al veilig buiten.”

Het bedrijf brandde compleet af, inclusief de naastgelegen familiewoning. Gelukkig had Wouter Hoogland een jaar vóór de brand zijn bedrijfsverzekeringen opnieuw laten bekijken door VanBreda. “Je gaat natuurlijk nooit uit van een brand. Juist daarom is het zo belangrijk om goed verzekerd te zijn”, benadrukt Hoogland. “Helaas is onze hond Rex in de vlammen omgekomen. Dat is met geen verzekering goed te maken.”

Expertise en maatwerk in de branche
Vanbreda is sinds jaar en dag partner op het gebied van bedrijfsmatige schade- en inkomensverzekeringen van CBM. Accountmanager Jeroen Mol legt uit waarin Vanbreda het verschil maakt. “Voor CBM-leden bestaan er collectiviteiten die naast ruimere dekkingen en voorwaarden doorgaans ook premiebesparingen met zich meebrengen. Daarnaast zorgt onze jarenlange ervaring met CBM-leden voor maatwerk in deze branche.” Voor Wouter Hoogland redenen genoeg om over te stappen naar Vanbreda. “Wij zijn niet van die mensen die zomaar van de een naar de ander overstappen. In eerste instantie zei ik ‘nee’, maar ik kreeg de nadrukkelijke belofte dat ze een positief verschil voor ons konden maken. Dus toen onze brandverzekering eind 2012 verviel, zei ik: als jullie met een goed voorstel komen, dan zal ik er serieus over nadenken.”

“Alle lof voor Vanbreda”
Dat voorstel kwam op het juiste moment, want Hoogland BV bleek zwaar onderverzekerd te zijn. “Ik ben ervan overtuigd dat als we onze verzekeringen niet opnieuw hadden laten beoordelen, het bedrijf nu niet meer had bestaan. Na de brand waren in een paar dagen tijd de eerste schade uitkeringen geregeld en konden we voorzichtig opnieuw starten. Vanbreda en alle betrokkenen hebben alles in goede harmonie met ons afgewikkeld” aldus Wouter Hoogland.

“Risicobewustwording, korte lijnen en een vertrouwensband met je verzekeringsmakelaar zijn goud waard”, aldus Jeroen Mol. “Ik gun alle CBM-leden de voordelen en zekerheden van onze collectiviteiten. En met ruim 300 van de 485 leden als relatie van Vanbreda zijn we goed op weg.”

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij