WORD LID BEL ONS MAIL ONS

HMC-studenten strijden tijdens NK Interieuradviseur 

Op 8 en 9 maart is het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Twee dagen lang strijden twaalf mbo-studenten van diverse scholen uit heel Nederland tegen elkaar om de beste interieuradviseur van Nederland te worden. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam in samenwerking met WorldSkills Netherlands en Woonmall Alexandrium.

De opdracht
Een interieuradviseur bedenkt nieuwe indelingen voor interieurs. Dit kan van alles zijn: een woonkamer, een restaurant, een winkel of een stand. De deelnemers krijgen de opdracht om een ontwerpadvies te maken voor een ontmoetingspunt op een (muziek-)festival. Daarbij moeten in het ontwerp in ieder geval een zitgelegenheid, een kinderspeelplaats en een podium verwerkt worden. De opdrachtgever is een evenementenbureau, dat gespecialiseerd is in kleine en grote meerdaagse festivals.

HMC’ers Christy en Roos strijden mee
De deelnemers komen van diverse mbo-scholen door het hele land. Het HMC heeft ook twee studenten die meedoen. Student Roos Vollebregt vertelt: “Ik heb me goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Ik heb diverse masterclasses via school gevolgd en heb de finale-opdracht al goed kunnen doornemen.” Christy Dorn heeft veel geleerd van de voorbereidingen voor de Skills-finale. “Ik weet nu beter hoe ik een concept vorm kan geven tot een ontwerp. Ik vind het wel spannend om mijn opdracht te presenteren tijdens de finale”, vertelt Christy.

Roos
Christy

 

 

 

 

 

 

WorldSkills Netherlands
De organisatie van Skills Heroes vakwedstrijden is in handen van WorldSkills Netherlands. Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Van 20 tot en met 22 maart vinden nog 38 NK’s plaats tijdens het driedaagse beroepenevenement Skills The Finals in RAI Amsterdam. www.skillsheroes.nl/.

Bron: hmcollege.nl.

 

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij