WORD LID BEL ONS MAIL ONS

HMC presenteert zich weer tijdens Salone del Mobile in Milaan

’s Werelds grootste woon & design beurs Salone del Mobile in Milaan komt er weer aan. Van 4 tot en met 9 april toont het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur zich voor de tweede keer tijdens Salone del Mobile!

Masterly – The Dutch in Milano
In het fascinerende Palazzo Francesco Turati tonen onder de titel Masterly – The Dutch in Milano meer dan 120 Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche laat het HMC de volgende generatie jonge ontwerpers zien aan de bezoekers.

Internationale banden aanhalen en versterken
College van Bestuur Frans Veringa vertelt: ‘Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. We willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Salone del Mobile is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we (oud)-leerlingen, die startende ondernemer zijn, de kans om zich te presenteren aan de branche.’

De nieuwe generatie
Negen (oud)-leerlingen van verschillende HMC opleidingen tonen hun beste werk tijdens Salone del Mobile. Zo staat meubelstoffeerder Jim van Lent met zijn “Blokseat” op Masterly. ‘Het ontwerp van mijn stoel komt voort uit het idee om iets ingewikkelds te creëren met hele simpele vormen.’ Meubelmaakster Marjolijn Vos ontwierp “Draagbaar hout”. ‘Ik heb een combinatie gemaakt van houtbewerking en couture. Het korset bestaat uit drie lagen, namelijk vilt, triplex en houtfineer’, vertelt Marjolijn. Creatief Vakman Tessa Stravers laat haar tassen “New Angles” zien tijdens Masterly. ‘Mijn tassen kenmerken zich door strakke, architectonische vormen en de combinatie van leer en metaal. Ik heb me laten inspireren door moderne architectuur en minimalistisch kunst.’

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Het HMC heeft onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches  werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

Bron: HMC – Persbericht

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij