WORD LID BEL ONS MAIL ONS

HMC presenteert “Nieuwe Meesters”

Aansluitend op het Nederlandse themajaar Rembrandt en de Gouden eeuw presenteert het Hout- en Meubileringscollege (HMC) ‘Nieuwe Meesters’. Zijn de examenstudenten van het HMC de meesters van de toekomst? Dat kun je zelf op 9 en 10 juli 2019 beoordelen. Examenstudenten tonen dan de creaties waarmee ze de opleiding afronden.

Geïnspireerd op Meester Escher | HMC Rotterdam
Meubelmaker Sven Wenting studeert af met een heel bijzondere salontafel die grotendeels bestaat uit gefineerde driehoeken en diverse houtsoorten. De salontafel is geïnspireerd op het werk van Escher. ‘Vanuit iedere hoek ziet de tafel er anders uit. Mooi om de opleiding hiermee af te sluiten, mijn hart en ziel zitten erin’, vertelt Sven.

Meesters van het water | HMC Amsterdam
Een Zaanse gondel is het type scheepje dat je kunt kennen van de Franse schilder Monet en die vroeger veel te zien waren in de Zaanstreek. Timo Kruk en Nick van Straalen presenteren hun replica tijdens de Expo. ‘Het mooie van dit project is dat wij in een tijd waarin veel digitaal en met machines kan, wij ons verdiept hebben in hoe het vroeger ging, waarbij we zoveel mogelijk op die ambachtelijke wijze hebben gewerkt’, aldus Timo.

Meester in interieuradvies | HMC Rotterdam
Interieuradviseur Jade Fitsch heeft een oude boerderij omgetoverd tot autoshowroom. Om haar doelgroep aan te spreken, gebruikt ze klassieke auto’s als aankleding in de showroom en heeft ze een koffiebar in haar ontwerp verwerkt. ‘In mijn showroom wil ik dat de klant zich koning voelt. De beleving is het belangrijkste, alles moet kloppen’, vertelt Jade.

Virtuele meesters | HMC Amsterdam
In het kader van Virtual – en Augmented Reality hebben eerstejaars studenten van de opleiding Interieuradviseur enkele examenstukken in een VR-omgeving gezet. Daarnaast heeft het bedrijf Sticky Lock een app ontwikkeld (HMC-AR) waarin examenmeubels van studenten geplaatst kunnen worden in een omgeving waar jij ze zou willen zien. De meubels zijn 3D te bekijken in die ruimte.

Wanneer kun je dit alles bekijken?
Rotterdam: 9 juli van 15.00 – 21.00 uur en 10 juli van 13.00 – 17.00 uur.
De feestelijke opening is op dinsdag 9 juli om 15.00 uur door locatiedirecteur Arjo van Nieuwamerongen samen met studenten.
Amsterdam: 9 & 10 juli van 15.00 – 21.00 uur.
Maandag 8 juli wordt de Expo om 16.00 uur feestelijk geopend door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij