WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Gratis tool helpt CBM-leden bij AVG

CBM biedt leden gratis de beschikking over een handige tool waarmee je eenvoudig kunt zien wat je nog moet doen om te voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Eind mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland voldoen aan nieuwe privacyregels, die in de AVG vermeld staan. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Die wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen. Begin op tijd te inventariseren wat je nog moet regelen, want dat kan aardig wat werk zijn.

Om daarmee te helpen, is een online tool ontwikkeld met een 15-stappenplan. CBM heeft licenties aangekocht van deze tool en stelt deze beschikbaar aan leden. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg in de online tool pas je de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken als contracten aan de nieuwe eisen aan. Met het programma ben je er zeker van geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd te zien. Het is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Wie toch nog enige hulp wil inschakelen, kan terecht bij CBM.

Wil je meteen een licentie ontvangen, vul dan het formulier hieronder in. De winkelwaarde van de tool is € 500,-. CBM biedt leden de tool het eerste jaar gratis aan. Volgend jaar wordt bekeken of het nog nodig is om het te verlengen.

Voor meer inhoudelijke informatie over de wet kun je nog eens het nieuwsbericht lezen dat wij eerder hierover gepubliceerd hebben: https://www.cbm.nl/vakgebied-categorie/juridisch/de-algemene-verordening-gegevensbescherming-avg/

Een moment geduld aub.
Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 42
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij