WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Gunstig om nu energie in te kopen

De prijzen van olie, CO2, gas en elektriciteit zijn erg in beweging. Momenteel is het gunstig om in te kopen voor een langere periode zodat je flink kunt besparen. De energiemarkt is echter complex en ondoorzichtig. WDM-Energie, partner van CBM, adviseert om de volmachten zo snel mogelijk af te geven zodat je ook kunt profiteren van de huidige gunstige prijzen. Stuur daarvoor een mail aan energie@cbm.nl.

Energiemonitoring
De overheid stimuleert verbruikers om bewuster om te gaan met energie door ieder jaar de energiebelasting te verhogen. In 2019 zal daardoor vooral de gasprijs stijgen. Je kunt zelf ook maatregelen nemen om bijvoorbeeld sluipverbruik te herkennen. Via WDM kun je een abonnement nemen op een energiemonitoringsysteem waardoor dagelijkse verbruiken en pieken te bekijken zijn. Daar heb je wel een slimme meter voor nodig. 

Zonnepanelen
In oktober komt er SDE+ subsidie beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen, zowel voor kleinere als voor > 3*80A aansluitingen. Informeer bij energie@cbm.nl als je meer wilt weten over de kosten en terugverdientijden van zonnepanelen op je bedrijfspand.

Enkele honderden CBM-leden maken al gebruik van het energiecollectief. Wil je ook besparen op de kosten voor elektra en gas, informeer dan eens naar de mogelijkheden van het CBM-energiecollectief

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij