WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Goed werkgeverschap: Nationale Complimentendag op 1 maart

Veel bedrijven vinden het lastig om personeel ’te vinden en te binden’ in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt. Een goede werksfeer en het ervaren van oprechte aandacht en waardering zijn, naast de arbeidsvoorwaarden, van steeds groter belang om je te kunnen onderscheiden als werkgever.

Het ervaren van werkgeluk wordt voor een deel bepaald door je gewaardeerd voelen. Gebrek aan erkenning en waardering is sinds jaar en dag de belangrijkste reden waarom werknemers gedemotiveerd raken en ontslag nemen. Daarom is het geven van complimenten aan de medewerkers zo belangrijk.  
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag – een mooi moment om extra aandacht te schenken aan het uiten van waardering!

Complimenten zijn een positieve vorm van feedback. De ontvanger voelt zich gewaardeerd en als je een compliment geeft word je er zelf ook blij van.
Hier enkele tips:

  • Waardeer op een oprechte en integere manier, positief en zonder bijbedoelingen.
  • Laat niet alleen weten dát, maar vooral ook wáárom je iets aan die persoon waardeert.
  • Richt je tot een persoon, niet tot een groep. Dat heeft geen effect omdat waarschijnlijk niemand zich dan écht aangesproken voelt. Je wil het juist zo persoonlijk mogelijk maken.
  • Het gaat om aandacht, niet om cadeaus
  • Bel, DM, sms, app of email iemand – of geef een complimenten kaart!

Vanuit Schaven aan jouw Toekomst stellen we setjes met complimentenkaarten beschikbaar om het geven van complimenten nog makkelijker te maken. Deze zijn inmiddels niet meer aan te vragen, maar wel als download beschikbaar:

 

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij