WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Gezondheidscheck ook in 2023 volledig gesubsidieerd

Ook in 2023 kan je de volledig gesubsidieerde Persoonlijke Gezondheidscheck -een geldig PMO- aanbieden aan medewerkers. Daarmee voldoe je aan de verplichting vanuit de Arbowet en hiermee laat je als bedrijf ook zien dat je waarde hecht aan de gezondheid van je werknemers.

Voldoet aan de Arbowet
De speciaal voor onze branche samengestelde persoonlijke gezondheidscheck brengt de belangrijkste en meeste relevante (gezondheids-)risico’s voor werknemers in kaart. Deze risico’s sluiten aan op de branche RI&E. Hierdoor voldoe je aan de verplichting vanuit de Arbowet om periodiek een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Zo krijgt de medewerker inzicht in de eigen fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Vanuit het onderzoek wordt de medewerker doorverwezen naar passende vervolgstappen om zelf aan de slag te gaan.

Om deelname te stimuleren is communicatie naar de medewerkers erg belangrijk. Op Schaven aan jouw Toekomst informeren wij ook medewerkers uit de branche. 

Zodra je je bedrijf aangemeld hebt voor deelname, ontvang je een communicatie toolkit en worden de uitnodigingen automatisch naar de medewerkers verstuurd.

Als er voldoende medewerkers deelnemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck ontvangt de werkgever een bedrijfsrapportage, waarin op basis van de data van de medewerkers de effecten op productiviteit en verzuim in een business case worden gepresenteerd. De privacy van de deelnemers is uiteraard geborgd. Om kleinere bedrijven ook van informatie te kunnen voorzien stellen we jaarlijks een brancherapport op. Daarin worden de belangrijkste aandachtspunten gedeeld en vanuit CBM ondersteunen we waar mogelijk bij opvolging binnen het bedrijf.  

Wil je meer informatie over wat de gezondheidscheck inhoudt, of hoe je kan deelnemen? Vraag het aan een van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij