WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Ga niet zo maar akkoord met een nieuw energiecontract

CBM werkt op het gebied van de inkoop van energie samen met partner WDM. Zij volgen dagelijks de actuele ontwikkelingen op de energiemarkt. Daardoor profiteren CBM-leden die deelnemen aan onze gas- en/of elektriciteitinkoopcollectieven al jarenlang van voordelige tarieven onder het marktgemiddelde. Het risico voor grote prijsstijgingen wordt door een goede inkoopstrategie vermeden. Deelnemende bedrijven worden ontzorgd en hebben door het inkoopsysteem goede marktconforme energieprijzen. Zo besparen individuele leden enkele honderden tot soms wel duizenden euro’s per jaar op de energiekosten.

Tot en met 2023 heeft CBM volmacht afgegeven aan WDM om voor de inkoopcollectieven gas en elektriciteit in te kopen. Deelnemers hebben doorlopende mandaten afgegeven, waardoor de deelnemende lidbedrijven tot en met 31 december 2023 deelnemen aan de collectieven.

In een markt met dalende energieprijzen – zoals nu het geval is door onder andere de lage olieprijs – worden bedrijven vaak benaderd door andere energie-aanbieders. Bedrijven worden regelmatig met lage dagprijzen gelokt. In een markt met dalende prijzen is dat een eenvoudige manier om klanten te werven. Maar juist binnen het collectief profiteer je hiervan. WDM koopt juist op dit soort momenten de energie in voor de komende jaren. De prijs daalt dus in de toekomst mee. Echter bij (telefonische) andere aanbieders worden bedrijven dan niet zelden, zonder dat ze het merken, voor meerdere jaren gecontracteerd voor een vaste prijs. Het ogenschijnlijk lage tarief wordt daarmee in de opvolgende jaren vaak ruimschoots gecompenseerd. Daarnaast wordt er vaak niets gedaan aan het vermijden van risico’s tegen prijsstijgingen in de jaren na het eerste jaar.

Deelnemers aan onze energie inkoopcollectieven willen wij er langs deze weg nadrukkelijk op wijzen, dat je sowieso tot en met 2023 deelneemt. Ga dus niet in op offertes van andere aanbieders, die op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken. Daarmee voorkom je dubbele contracten en dus hoge kosten.

CBM-leden, die niet deelnemen aan de inkoopcollectieven, en die toch graag individueel energie willen inkopen, adviseren wij niet zomaar te tekenen, maar goed naar de voorwaarden te kijken. Neem daarvoor eventueel contact op met een van de CBM-juristen.

CBM is ervan overtuigd dat deelname aan onze inkoopcollectieven voor bedrijven uiteindelijk de verstandigste keuze is. Ben je CBM-lid en geïnteresseerd in deelname aan deze collectieven, neem dan vrijblijvend contact op met onze partner WDM via energie@cbm.nl.

Adviseurs

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij