WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Exasun wint Best Innovation Award op vakbeurs Solar Solutions met Terracotta X-Tile

Voor de tweede keer wint CBM-partner, Exasun, Solar Solutions’ Best Innovation Award. Dit jaar met de Terracotta X-Tile, gekleurde zonnepanelen die perfect passen op of tussen oranje dakpannen. Volgens de vakjury gaat Exasun hiermee ‘de verrommeling van het Nederlandse dak tegen’.

CBM en Exasun
CBM heeft een collectieve subsidieaanvraag ingediend om zoveel mogelijk leden te helpen bij de installatie van zonnepanelen op het dak. Exasun is in dit project de leverancier van de zonnepanelen. Wil je weten hoe ga dan naar dit artikel.

Exasun’s medeoprichter Jan-Jaap van Os is blij met de onderscheiding: “Deze award laat zien dat esthetiek een steeds belangrijker issue wordt. Veel mensen vinden de gebruikelijke panelen niet mooi en dat staat de energietransitie mede in de weg. Met onze laatste innovatie de Terracotta X-Tile laten we zien dat zonnepanelen ook mooi kunnen zijn. De ‘Best Innovation Award’ is eerder in 2015 aan ons uitgereikt. We zijn blij dat de jury onze innovaties is blijven volgen. Uiteraard gaan we verder met de ontwikkeling van mooie, betrouwbare zonnepanelen die bovendien betaalbaar zijn. Exasun blijft innoveren.”

De jury is lovend over de oranje zonnepanelen. Samengevat vindt ze dat gekleurde panelen uitstekend passen in de Nederlandse markt en daarmee ‘verrommeling op het Nederlandse dak’ wordt tegengegaan. Ze verteld: “Er is volop aandacht voor vermindering van de opbrengst door het aanbrengen van kleur. Exasun werkt hard om de meerprijs van 10 tot 15% en het opbrengstverlies van 20% te verlagen. Zo is het bedrijf er al in geslaagd om met de kleur grijs een opbrengstverlies van slechts 6% te realiseren. Deze innovatie is een belangrijke stap. Men mag nog niet op de lauweren rusten. We zijn er nog niet.”

Over Solar Solutions
Solar Solutions is de vakbeurs als het gaat om zonne-energie. De beurs is het kloppend hart waar vakmensen kennis delen en de laatste technologische trends uit de sector ontdekken. Tijdens het event worden dagelijks awards uitgereikt, zo ook aan Exasun.

 

Afbeeldingsresultaat voor x-tile exasun

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij