WORD LID BEL ONS MAIL ONS

EU-meubelkoepel EFIC stuurt brandbrief aan EU-commissie 

EFIC roept de EU-commissie op om de economie en de interne markt in Europa te beschermen en de nodige maatregelen te nemen om de corona crisis te overwinnen.

Op 8 april stuurde de Europese meubelkoepel EFIC– waar CBM in het bestuur zit – een brandbrief aan de voorzitter van de Europese Commissie en ander Europese stakeholders. In deze brief roept Efic de verantwoordelijken op noodzakelijke maatregelen te nemen om de crisis te bedwingen en de interne markt van de EU te beschermen. De meubelkoepel pleit ervoor de grenzen open te houden voor goederenvervoer en internationaal vervoer van personen. Daarnaast moet er voldoende beschermende uitrusting beschikbaar zijn of komen voor werknemers in meubelfabrieken en interieurbouwers.

Regelingen voor liquiditeitssteun aan bedrijven
Verder wil Efic wil dat er specifieke regelingen komen voor liquiditeitssteun voor bedrijven en zij pleit ervoor dat de EU-commissie de BBL opleidingen internationaal gaat ondersteunen via Europese fondsen. Daarnaast moet de EU-commissie een exit strategie ontwikkelen en met concrete aanbevelingen komen om de economische activiteiten op een veilige en verantwoorde manier op te starten.

De brief is verzonden aan de voorzitter van de Europese Commissie, aan enkele geselecteerde commissarissen en leden van het COVID-19-reactieteam van de Commissie (Valdis Dombrovskis – Economy, Paolo Gentiloni – Macro-economische aspecten, Thierry Breton – Internal Market, Stella Kyriakides – Health) en aan het hoofd van het kabinet van de voorzitter van de Europese Raad.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij