WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Energie besparen met Ledverlichting en zonnepanelen

CBM helpt bedrijven met het besparen op energiekosten, samen met WDM. Hoewel de energieprijzen nog steeds ongekend laag zijn, kun je investeringen op ledverlichting en zonnepanelen toch al snel terugverdienen. Iedere kWh elektriciteit die je niet verbruikt, hoef je niet te betalen en daardoor bespaar je ook transportkosten en energiebelasting.

Ledverlichting
Goede verlichting op de werkplek is essentieel. Met goed gekozen ledverlichting, die aan de huidige normen voldoet, kun je:

  • een aanzienlijke energiebesparing realiseren;
  • een veilige werkomgeving creĆ«ren;
  • je werk goed uitvoeren en productiever zijn. 

Advisering verlichting
Onze samenwerkingspartner voor energie, WDM, heeft contact met verschillende partijen. Zij komen graag bij je bedrijf langs om een inventarisatie te maken van de situatie en wensen. Vervolgens wordt een lichtplan gemaakt. Aan de hand van dit lichtplan werken zij een voorstel uit om de verlichting aan te passen of te vervangen. Bij de offerte krijg je meteen een besparings-/terugverdienberekening.  

Een aanvraag voor een nieuw te bouwen locatie kan dat natuurlijk ook. Hiervoor maakt WDM een voorstel op basis van de bouwtekeningen, de indeling van het gebouw en het type werkzaamheden.

Zonnepanelen
De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald. Steeds meer bedrijven overwegen om zelf elektriciteit op te wekken met zonne-energie. Een slimme keuze! Het levert financieel namelijk veel voordeel op. Het rendement van de investering in zonnepanelen is vele malen hoger dan de huidige rente bij de bank. Je bespaart met zonnepanelen direct op energiekosten. In 2017 zijn er weer, afhankelijk van uw meter en het aantal zonnepanelen, een aantal aantrekkelijke fiscale regelingen en subsidies. 

Vrijblijvend advies op maat
Weten wat ledverlichting en-/of zonnepanelen voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op via energie@cbm.nl.

 

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij