WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Eindexamenexpositie HMC MBO VAKSCHOOL

Wat leer je bij een vakschool als het HMC? Examenleerlingen laten het zien! Op 4 en 5 juli & 11 en 12 juli zijn de jaarlijkse eindexamenexposities van het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam en Amsterdam. Examenleerlingen tonen tijdens de Expo hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, leerlingen en andere geïnteresseerden.

Catamaran
Ze zijn niet weg te denken, de prachtige boten die HMC’ers van de richting Scheepsinterieurbouw en Houten jachtbouw op de Expo laten zien. Wanneer het Eva Camfferman lukt om haar 14ft catamaran af te krijgen zou dat wel eens het pronkstuk van de HMC vloot kunnen zijn. ‘Voor de grove maten heb ik gebruik gemaakt van de tekening van een Pixie, de rest heb ik zelf bedacht. Dat was nogal een uitdaging.’ Waar Eva de zeilen en het beslag van de boot vandaan haalt? ‘Ik heb een tweedehands hobie 14 gekocht, daar haal ik alles af.’

Een lucifertafel
Tijdens zijn stage gebruikte meubelmaker Bram Schoenmakers lucifers van zwaluw om was te smelten voor meubelrestauratie. ‘Hierdoor kwam ik op het idee om dit om te zetten in een meubelstuk. Het tafeltje is geheel ingelegd met fineer in combinatie met massieve essenhouten luciferpoten.’

Rondreizende Tiny House
Interieuradviseur Esmee Gonlag ontwierp een Tiny House. Dit is een klein huisje van 18m2 en kun je achter een auto vervoeren. Esmee vertelt: ‘Het was een hele uitdagende opdracht, aangezien het een compleet mobiel huisje met alles erop en er aan moest worden. In het huisje maakte ik gebruik van meubilair wat voor meerdere functies ingezet kon worden. Ik ben erg tevreden over het ontwerp en ik ben via school in contact gekomen met iemand die mijn idee gaat gebruiken voor een rondreis door Europa!’

Prachtige hoeden en tassen
Naast prachtige meubels worden er sinds enkele jaren ook mode accessoires gemaakt op het HMC bij de opleiding Creatief Vakman. De hoeden van Denise Schot, van haarvilt en metaal zijn niet alleen prachtig, maar ook draagbaar voor dames met lange haren die dit liever in een staart of knot hebben. Tessa Straver laat zich bij het ontwerpen van haar tassen inspireren door moderne architectuur en minimalistische kunst. ‘Ik bedacht een techniek om water gesneden metalen figuren als inlegsel te plaatsen in het leer’, vertelt Tessa.

#hmclaathetzien
In aanloop naar de Expo laten leerlingen op social media onder #hmclaathetzien hun weg naar de Expo zien. Hierdoor is ook het maakproces van de prachtige examenstukken te zien.

Openingsdagen & tijden
De Expo in Rotterdam is voor publiek geopend op 4 juli van 15.00 – 21.00 uur en 5 juli van 13.00 – 17.00 uur. Op 4 juli wordt de Expo om 15.00 uur officieel geopend door beeldhouwer Joep van Lieshout. Amsterdam is voor publiek geopend op 11 juli en 12 juli van 15.00 – 21.00 uur.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

 

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij