WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Eerste bedrijven aan de slag met gezondheidscheck

Door de opleving van het coronavirus worden we er aan herinnerd dat een goede gezondheid ontzettend belangrijk is. Veel bedrijven zijn er inmiddels van overtuigd dat er beter werk en resultaat worden geleverd door vitale en gezonde medewerkers, maar met de komst van het griep- en verkoudheidsseizoen is ‘goed zorgen voor jezelf’ belangrijker dan ooit. Voldoende bewegen, gezond eten en ontspannen. Een gezondheidscheck geeft inzicht in je persoonlijke gezondheid en tips voor verbetering.

Sinds enkele weken is er een op maat gemaakte gezondheidscheck beschikbaar voor onze branche en gratis voor CBM-leden. De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld en gaan ermee aan de slag. Allemaal vanuit de overtuiging dat het goed is om dit aan te bieden aan werknemers. Het draagt ook bij aan de gezondheid van het bedrijf.

Nog even op een rijtje waarom de persoonlijke gezondheidscheck zo interessant is:

  • Doordat alle onderwerpen zijn meegenomen die aansluiten op de branche RI&E, voldoe je gelijk aan de verplichting vanuit de Arbowet om periodiek een preventief medisch onderzoek aan te bieden aan je werknemers.
  • Het is laagdrempelig omdat medewerkers deze check kunnen doen in hun eigen omgeving, wanneer het hun uitkomt. Ze ontvangen zelf hun persoonlijke gezondheidsrapport als ze deze hebben afgerond, conform AVG.
  • Het is het meest effectief om de gezondheidscheck als bedrijf aan alle medewerkers aan te bieden. Je ontvangt hiervoor communicatiematerialen, zoals flyers en posters, om leidinggevenden en medewerkers te informeren en te stimuleren om mee te doen.
  • Vanaf 30 afgeronde checks binnen je bedrijf ontvang je een bedrijfsrapport en anders een brancherapport.

Volledig vergoed voor CBM-leden en korting voor niet-leden
CBM-leden ontvangen een volledige vergoeding voor de complete gezondheidscheck én kosteloos een bloeddrukmeter voor op locatie.
Niet-leden ontvangen €53,50 subsidie per werknemenr en betalen slechts een eigen bijdrage van €21,50 per werknemer. Zij betalen daarnaast de €35,00 van de bloeddrukmeter zelf. Ter vergelijking: een reguliere gezondheidscheck kost al snel meer dan €100,00 per werknemer.

Wil je weten hoe je je bedrijf kunt aanmelden, hoe het werkt of wil je eerst meer informatie?
Neem dan contact op met één van onze adviseurs: Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk.

Lees ook ‘Persoonlijke gezondheidscheck beschikbaar voor de hele branche

Adviseurs

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 45
mail mij

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 52
mail mij