WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Dringend verzoek vanuit de overheid

Vanwege de Corona-crisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren.

Wat is er nodig: Ffp2 en ffp1 maskers zijn prioriteit 1; chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten zijn ook dringend nodig. Veel van dit materiaal is nu nog elders binnen de zorg (bijv. apotheken, tandartsen, paramedische beroepen) of buiten de zorg (groothandels, doe-het-zelf, industrie, chemie, bouw, schoonmaak, autospuiterijen etc.) beschikbaar.

Ons verzoek is om te kijken of bovenstaande goederen in het bedrijf aanwezig zijn en zo mogelijk beschikbaar zijn. Als dit zo is, dan is het dringende verzoek dit onmiddellijk rechtstreeks bij VNO te melden (zie hieronder de gegevens).

Indien je bedrijf deze goederen in voorraad heeft, graag ook het dringende verzoek om deze niet te verkopen aan consumenten of bedrijven maar in overleg met VNO-NCW of het ministerie van VWS te zorgen dat deze zo spoedig mogelijk kunnen worden gebruikt waar deze het meest nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie.

In concreto:

  • Verzoek om aan onderstaande personen door te geven: naam van je bedrijf, contactpersoon vanuit bedrijf + 06-nummer + e-mailadres.
  • Aangeven welke goederen het betreft en welke hoeveelheid aanwezig is van de gevraagde items.

Vanuit VNO-NCW of vanuit VWS zal nader worden gecommuniceerd over de feitelijke ter beschikkingstelling van de goederen.

Alle concrete mogelijkheden graag zo spoedig mogelijk doorgeven aan:

  • Lisa Kuijs (06 – 86 31 69 92 – liefst Whatsapp, of kuijs@vnoncw-mkb.nl) of
  • Anthony Stigter (06 – 11 35 37 19, liefst Whatsapp, of stigter@vnoncw-mkb.nl). Vragen omtrent eventuele nadere precisering van de goederen kunnen gesteld worden aan Anthony Stigter.

Alvast veel dank voor de medewerking.

Lees ook ons Corona-dossier, wij vatten de belangrijkste zaken voor ondernemers hieronder samen, inclusief verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Dit dossier wordt continu geüpdatet.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij