WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Dringend beroep op bedrijfsleven i.v.m. opleving coronavirus

VNO-NCW en MKB-Nederland doen momenteel een dringend beroep op alle bedrijven in Nederland om de nieuwe opleving van het coronavirus in te dammen. CBM steunt dit initiatief en vraagt haar leden opnieuw om alert te zijn en in hun bedrijven de maatregelen te hanteren. Voor onze branche zijn de richtlijnen kort en duidelijk weergegeven op een aantal posters.

In een brief aan alle ondernemingen in Nederland geven VNO-NCW en MKB-Nederland hun grote zorgen weer door de recente oplevingen van het virus in Nederland en daarbuiten. De nadruk ligt op het voorkomen van gezondheidsrisico’s, maar ook op de maatregelen die de overheid kan opleggen, zoals een al dan niet regionale lockdown.

Zorg in je bedrijf voor:

  • Basisregels zoals vaak handen wassen met zeep, afstand houden, bij klachten thuiswerken, testen bij (milde) klachten en zorgen voor goede ventilatie.
  • Nauw volgen van de sectorprotocollen, voor zowel medewerkers als bezoekers, zie ook de richtlijnen voor onze branche. Deze duidelijke posters kun je eenvoudig uitprinten en verspreiden onder je personeel of ophangen in je bedrijf.
  • Snel testen bij milde klachten, bronnenonderzoek en quarantaine. Bel 0800-1202 bij milde klachten.
  • Informatie verschaffen over reizen naar risicogebieden. In ons coronadossier lees je wat je als werkgever kan en mag als je medewerkers naar een risicogebied op vakantie zijn geweest.
  • Zoek hulp en ondersteuning bij vragen. Kijk eens op onze website naar het coronadossier, daar worden veel onderwerpen behandeld die voor werkgevers belangrijk zijn. Bellen (023-5158800) of mailen (info@cbm.nl) mag natuurlijk ook. We zijn de gehele zomer van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar en op vrijdag van 08.30 – 16.30 uur.

Samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en andere brancheorganisatie blijven wij lobbyen om te zorgen dat de schade die ontstaat door de gevolgen van de coronamaatregelen wordt gecompenseerd. We hebben echter ook zelf een belangrijke rol om het virus actief te bestrijden, gezond te blijven en nieuwe vergaande maatregelen te voorkomen. Lees hier de volledige Brief aan alle leden van VNO-NCW en MKB-NL.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij