WORD LID BEL ONS MAIL ONS

De Schaafspelen… Let the games begin!

Nu de Olympische Spelen en Paralympics zijn afgelopen, is het tijd voor het volgende evenement: ‘De Schaafspelen’.

De Schaafspelen zijn erop gericht om alle medewerkers in de branche te informeren en bewust te maken van de mogelijkheden om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Doel is medewerkers te activeren en te stimuleren naar de website www.schavenaanjouwtoekomst.nl te gaan. Op de site vinden zij allerlei tips, informatie, gratis cursussen en subsidies om vitaal en goed opgeleid te kunnen werken in de meubelindustrie en interieurbouw.

Schaafspelen
De Schaafspelen worden gespeeld van 15 september tot en met 30 november. Door kaarten te verzamelen, te verdienen of ruilen kan een medewerker leuke prijzen voor het bedrijf, team of zichzelf winnen. Iedere werkgever krijgt rond 15 september een pakket met enveloppen, waar voor iedere werknemer een envelop met 3 kaarten in zit. Onderling kan geruild worden. Bij kleinere bedrijven worden meer enveloppen verstrekt om de kans op een prijs te vergroten. Daar is de mogelijkheid om te ruilen met collega’s anders wel heel klein.

Werknemers kunnen extra kaarten verdienen door bijvoorbeeld te delen wat ze doen aan hun gezondheid of ontwikkeling (bijv. foto van sporten), in te schrijven voor de nieuwsbrief van Schaven aan jouw Toekomst of als ze een ontwikkel- of adviesgesprek met een van de adviseurs aanvragen.

Individuele en teamprijzen
Er zijn diverse individuele prijzen te winnen zoals een fitbit of een bladcadeau). De grotere prijzen, zoals een Ipad of een bezoek van een mobiele koffiebar op het bedrijf, worden maandelijks uitgereikt. De hoofdprijswinnaars worden op 30 september, 31 oktober en 30 november bekend gemaakt. De prijzen dragen bij aan het bevorderen van werkgeluk, vakmanschap en gezondheid.

De winnaars zullen de prijzen op het bedrijf ontvangen. Bij hoofdprijzen die voor het team zijn zal overleg met de winnaar en het bedrijf plaatsvinden.    

Wat kun je als werkgever doen?
We vragen je de enveloppen uit te delen, zodat jouw medewerkers kunnen meedoen aan de Schaafspelen. Zorg ervoor dat iedere medewerker een envelop ontvangt. Om de campagne bekendheid te geven, kunnen we je hulp gebruiken. Naast de enveloppen zitten er posters en promotiemateriaal in het pakket. Deze kun je gebruiken om de Schaafspelen bij je medewerkers onder de aandacht te brengen.
Door aandacht te geven aan de campagne draag je bij aan de mogelijkheden van ontwikkeling en vitaliteit van je mensen, wat bijdraagt aan goed werkgeverschap.

Wat bieden we jou als werkgever?
Wij blijven werken aan het bereiken van medewerkers in onze sector via informatie, inspiratie en middelen. We activeren medewerkers om zelf aan de slag te gaan met hun ontwikkeling, motivatie en gezondheid. Inzetbaar blijven is tenslotte niet alleen de verantwoordelijkheid van werkgevers. Met het project ‘Schaven aan jouw Toekomst’ richten we ons op medewerkers. Indirect willen we werkgevers ontzorgen door medewerkers zelf aan de slag te laten gaan.

Wil je als werkgever met duurzame inzetbaarheid aan de slag in je bedrijf? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • Adviezen op het gebied van P&O van onze Adviseurs Duurzame Inzetbaarheid: gratis en specifiek voor de Meubelindustrie en Interieurbouw.
  • Bedrijfssubsidie tot € 2.500,-: voor trainingen, onderzoeken of andere trajecten gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
  • Leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling door DISC analyse en coaching voor individuele medewerkers of voor teams.
  • Advies over het voeren van een goed gesprek en ontwikkelen van een gesprekscyclus.
  • Tips over het vergroten van werkgeluk.
  • In 2021 biedt CBM de Persoonlijke gezondheidscheck voor je medewerkers volledig gesubsidieerd aan. Dit is een geldig PMO conform Arbowetgeving.

Heb je vragen hierover, neem contact op met adviseurs Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk via 023 515 8800.

Alles over De Schaafspelen is te vinden op schaafspelen.nl en schavenaanjouwtoekomst.nl.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij