WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Campagne Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen in volle gang

Het eLoket is sinds 19 maart online voor het aangeven van je energiebesparende maatregelen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is er een handleiding ontworpen om je stapsgewijs door het proces heen te begeleiden. Je moet je energiebesparende maatregelen melden bij het RVO (eLoket), wanneer je als bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verbruikt en valt onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moet je deze melding gedaan hebben.

Om je te ondersteunen in dit proces, is er ook een instructiefilm gemaakt. Dit laat zien hoe het eLoket gebruikt kan worden. Ook vond er gisteren een webinar plaats, hier kan je de webinar nog bekijken. Voor verdere informatie kan je ook wattjemoetweten.nl checken. Hier kan je álles vinden met betrekking tot de informatieplicht. Zo kun je via een stappenplan checken of je bedrijf daadwerkelijk onder de informatieplicht valt.

CBM organiseert drie regiobijeenkomsten waar alles wordt uitgelegd over de meldingsplicht:

Bovendien kun je gebruik maken van een tool die je voorbereidt op de melding bij het e-Loket: de CBM-energiescan. Binnenkort wordt daar meer over bekend gemaakt.
Het ministerie van Economische zaken heeft een instructiefilm gemaakt die uitleg geeft over de informatieplicht.

Bekijk deze hier:

 

 

 

 

 

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 32
mail mij