WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Campagne Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen in volle gang

Het eLoket is sinds 19 maart online voor het aangeven van je energiebesparende maatregelen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is er een handleiding ontworpen om je stapsgewijs door het proces heen te begeleiden. Je moet je energiebesparende maatregelen melden bij het RVO (eLoket), wanneer je als bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verbruikt en valt onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moet je deze melding gedaan hebben. Als je dat niet hebt gedaan, ontslaat dat je niet van de meldplicht. Je moet alsnog je energiebesparende maatregelen melden bij RVO.

Om je te ondersteunen in dit proces, is er ook een instructiefilm gemaakt. Dit laat zien hoe het eLoket gebruikt kan worden. Ook is er een webinar geweest, die je hier bekijken. Voor verdere informatie kan je ook wattjemoetweten.nl checken. Hier kan je álles vinden met betrekking tot de informatieplicht. Zo kun je via een stappenplan checken of je bedrijf daadwerkelijk onder de informatieplicht valt.

CBM heeft drie regiobijeenkomsten georganiseerd waar alles werd uitgelegd over de meldingsplicht:

Bovendien kun je gebruik maken van een tool die je voorbereidt op de melding bij het e-Loket: de CBM-energiescan. CBM heeft een speciale website gemaakt waar alles op het gebied van verduurzaming te vinden is: www.cbm-energie.nl.

Het ministerie van Economische zaken heeft een instructiefilm gemaakt die uitleg geeft over de informatieplicht.

Bekijk deze hier:

 

 

 

 

 

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij