WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Creëer de ideale pauzeplek voor je werknemers

Als bedrijfsleider en ondernemer is het belangrijk om goed voor je personeel te zorgen. Maar hoe houdt je je personeel, buiten de standaard primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden om, op een tactische manier blij en tevreden? Een van de effectieve manieren om dat te doen is een comfortabele en prettige pauzeplek te creëren waar je personeel lekker kan ontspannen en tot rust kan komen. Maar hoe maak je op een voordelige en efficiënte manier zo’n pauzeplek?

Creëer een relaxte zithoek 
Een comfortabele zithoek in de kantine of het bedrijfsrestaurant is een goede manier om een prettige werkplek te creëren. Plaats een hoekbank en enkele losse relaxfauteuils op meerdere plekken in de kantine. Heb je een groot kantoorpand of loods? Dan wordt het door je personeel zeer gewaardeerd als er op meerdere plekken een hoekbank te vinden is, bijvoorbeeld op elke verdieping is in bepaalde uithoeken van de loods. 

Regel voldoende drinkgelegenheden
Zeker in een fabriek of bedrijfsruimte die snel warm wordt, is de aanwezigheid van enkele voorzieningen met fris bronwater of enkele koffiezetautomaten een goed idee. Je medewerkers kunnen dan altijd even snel een glas water of wat bruin goud pakken om aan te sterken. Zeker in hete zomers is koel water belangrijk om je personeel gemotiveerd en geconcentreerd te houden. 

Houd de kantineprijzen laag 
Niets is er zo vervelend als een bedrijfskantine die relatief duur is. Voor een broodje frikandel, kroket of en patatje 3,50 euro vragen in een bedrijfskantine kan echt niet. Hanteer realistische prijzen, zodat uw personeel niet een kwart van het salaris kwijt is aan hapjes en drankjes binnen het eigen bedrijf. 

Kies voor voldoende groen 
Planten en groen in de kantine hebben een aantoonbaar positief effect op de gemoedsstemming van werknemers. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben dit aangetoond. Zorg daarom voor gezellige planten op kantoor. Voordelig is daarbij dat planten de lucht zuiveren. En ze verlagen het stressniveau, wat goed is voor het welbevinden van uw personeel en voor de arbeidsproductiviteit. 

Leesvoer doet het ook goed
Ten slotte is het belangrijk om te zorgen voor interessant leesvoer in de kantine. Vaktijdschriften combineren het aangename met het nuttige: je stimuleert hiermee dat jouw personeel in de pauze nuttig bezig is. Maar vergeet ook ontspannende lectuur niet. Want bovenal zijn pauzeplekken bedoeld voor relaxatie.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij