WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Collectieve zorgverzekering als secundaire arbeidsvoorwaarde

Sinds enkele jaren biedt Koninklijke CBM in samenwerking met Zilveren Kruis en Vanbreda Risk & Benefits een collectieve zorgverzekering aan. De achterliggende gedachte is dat we samen kunnen zorgen voor een collectieve zorgverzekering die is afgestemd op de belangrijkste gezondheidsthema’s binnen onze branche. Dit jaar stijgen wederom de premies van de zorgverzekering bij alle aanbieders. Een collectieve verzekering kan financieel voordeel bieden voor de werknemers. Het is daarmee een mooie aanvullende arbeidsvoorwaarde die je als werkgever kan aanbieden aan (potentiële) medewerkers.

Gezondheid
De gezondheid van je medewerkers is belangrijk. In eerste plaats voor de medewerker zelf, maar ook voor het bedrijf. Uitval betekent niet alleen een verdere uitdaging om het werk gedaan te krijgen, maar hierdoor ook meer werkdruk bij collega’s. Daarnaast kost verzuim de werkgever veel tijd en geld. Als branche zijn er specifieke gezondheidsrisico’s zoals fysieke belasting en net zoals in de rest van BV Nederland ervaren steeds meer mensen psychische klachten als gevolg van stress. Daarom kunnen leden van CBM bij Zilveren Kruis een collectieve zorgverzekering afsluiten die past bij de wensen van jouw medewerkers, maar ook bij de branche waarin ze werkzaam zijn. Met daarin vergoedingen om zich fit te blijven voelen en het werk op een gezonde manier te (blijven) doen.

Secundaire arbeidsvoorwaarde
Omdat er in een collectiviteit korting wordt gegeven over de premies kan dit heel interessant zijn voor werknemers. Het biedt namelijk financieel voordeel ten opzichte van een individuele verzekering. Als werkgever laat je ook zien dat je je bekommert om het welzijn van medewerkers en er zijn verschillende diensten die bij het afsluiten van het collectieve contract beschikbaar zijn voor medewerkers.  Welke voordelen en dienstverlening dat zijn vind je op de website, samen met andere praktische informatie: Zorgverzekering | CBM

De definitieve premies worden 12 november bekend gemaakt. Maar de kortingen voor leden van CBM die zich aansluiten bij de collectiviteit zijn als volgt:

  • 5% korting op de basisverzekeringen;
  • 15% korting op de aanvullende verzekeringen;
  • 15% korting op de tandartsverzekeringen.

Het afsluiten van een collectiviteit kost je als werkgever niets, en je biedt daarmee voordeel aan werknemers. Ook werknemers die al bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen dan onder deze collectiviteit vallen en profiteren daarmee automatisch van de korting. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde dus.

Wil je een collectief zorgcontract afsluiten via Koninklijke CBM? Dat kan via collectief zorgcontract.
Pakketten en premies bekijken kan via Collectieve zorgverzekering via Koninklijke CBM – Zilveren Kruis. Premies voor 2022 worden 12 november bekend.

Wil je meer weten?
Ben je benieuwd hoe het afsluiten van een collectieve zorgverzekering kan bijdragen aan een betere gezondheid en inzetbaarheid van werknemers? Of hoe je dit als arbeidsvoorwaarde kan presenteren? Neem contact op met één van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid: Anouk van Stipriaan en Miranda Oosdijk.

Heb je al een collectief zorgcontract met Zilveren Kruis?
Dan word je automatisch verder geïnformeerd over de communicatie voor je medewerkers; bijvoorbeeld over de hoogte van de premies als deze bekend zijn.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij