WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CIRCO Track Circulair Bouwen en Circulaire Inrichting

RECRON, de brancheorganisatie in de recreatiesector, en CIRCO organiseren in november en december een Circular Business Design Track. De Track, die bestaat uit drie ééndaagse workshops, is gericht op de recreatiesector.

Actuele thema’s zijn onder andere:

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven (in de keten) van recreatieondernemers om hun producten en diensten circulair te maken en van elkaar te leren. In de CIRCO Design Track worden ondernemers uit de recreatiebranche in staat gesteld om voor hun bedrijf deze nieuwe kansen te identificeren, concreet uit te werken en in een plan van aanpak op te nemen.

Circulair bouwen
Met behulp van circulaire ontwerp strategieën kan een accommodatie zo ontworpen worden dat; eenvoudiger aanpassing kunnen worden uitgevoerd bij veranderende klantwensen en nieuwe trends; de financiële restwaarde van materialen kan worden benut waardoor afschrijvingen teruglopen en; onderdelen en interieur slijtvast, upgradable en meer onderhoudsvriendelijk kunnen worden gemaakt waardoor exploitatiekosten dalen. Bijvoorbeeld minder of geen beton, maar het toepassen van alternatieve herbruikbare elementen en materialen in adaptieve of modulaire constructies. Er zijn veel opties, maar welke voor uw bedrijf relevant en realistisch zijn, onderzoekt u en werkt u uit tijdens de track aan de hand van een beproefde methode, begeleid door ervaren trainers en in samenwerking met partijen uit de branche. 

Circulaire inrichting
Ook liggen er kansen om de inrichting volledig circulair te maken. Denk hierbij aan meubilair, huishoudelijke apparaten, verlichting, tapijt, vloer, bed en matras en textiel voor woon-, keuken, bad en slaapkamer. Voor ondernemers in de recreatiebranche met hun ketenpartners zoals toeleveranciers liggen er kansen om na te denken over oplossingen voor bijvoorbeeld oude en nieuwe meubelen en interieurs. Wat zijn de mogelijkheden voor bijv. hergebruik, opknappen, modulair- en duurzaam materiaal gebruik.

Voor de ondernemer in de recreatiebranche, kan functionaliteit belangrijker zijn i.p.v. eigenaar zijn van het product. Dit kan zorgen voor betere kostenbeheersing. Vaste kosten kunnen veranderen in variabele kosten en zorgt voor financiële flexibiliteit. Voor de leverancier kan het bijvoorbeeld winstgevend zijn om verantwoordelijk te blijven voor hun product.

Door vooraf bij aanbestedingsprocessen als ondernemer in de recreatiebranche samen met leveranciers in de ontwerpfase al na te denken over de realisatie van circulaire inrichting en technische uitwerking, worden keuzes rondom circulariteit beter geborgd.

Wil jij samen met andere bedrijven in de keten ontdekken welke kansen en circulaire oplossingen er voor jouw bedrijf zijn met betrekking tot bouw en inrichtingMeld je hier aan voor de CIRCO Track Circulaire Bouw en Circulaire Inrichting.

Aanmelden en meer informatie
De data zijn woensdag 6 november, woensdag 20 november en woensdag 4 december 2019.

Specifiek Circulaire bouw en inrichting: https://www.hiswarecron.nl/leisure-en-recreatie/circo-circular-business-design-track-n-recreatiebranche/track-circulair-bouwen-en-circulaire-inrichting
Algemeen: https://www.hiswarecron.nl/leisure-en-recreatie/circo-circular-business-design-track-n-recreatiebranche

Adviseurs

Loesje Overbeke
Communicatie
  0235158841
mail mij