WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM lanceert de Informatieplichtservice

Inmiddels weet iedereen dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas verbruiken, zich voor 1 juli bij de overheid moeten melden. Dit is voor de meeste ondernemers niet zomaar een dingetje. Veel gehoorde klachten gaan over het taalgebruik en de detaillering van de uitvraag.

Vandaar dat CBM in samenwerking met CSS Energie-advies uit Deventer CBM-leden tegen een kleine betaling hiermee gaat helpen. Een bedrijfsbezoek door energie-experts is nodig om de situatie en de in gebruik zijnde installaties en machines te inspecteren. Na dit bezoek wordt een rapportage gemaakt, die door ons tijdig wordt ingediend bij RVO Nederland in het e-loket.

Op woensdag 1 mei voerden we bij Espero wanden, uit Waalwijk, een pilot uit met de nieuwe Informatieplichtservice.

Johan Wolters (technisch directeur) over de aanpak: “Doordat CCS de onderwerpen en vragen panklaar vertaald had, was het eigenlijk niet zo’n complexe klus als wat we hadden verwacht. Uiteraard moet je wel zicht hebben op je eigen machines en installaties, maar als je dat op rij hebt staan is de uiteindelijke uitwerking goed te doen. Bovendien helpt het je direct om zicht te krijgen op eventuele besparingsmogelijkheden.”

Wil je hier ook gebruik van maken? Binnenkort staat de nieuwe website www.cbm-energie.nl live, waar je je kunt aanmelden voor deze service. Ook presenteren wij daar andere diensten die behulpzaam zijn bij het verduurzamen van onze branche. Zodra de website in de lucht is, informeren we je hier over. 

Piet Bakker, Dennis Methorst (CCS) en Johan Wolters (rechts), van Espero uit Waalwijk, in gesprek over de energiebesparende maatregelen en de verplichte rapportage van ministerie van EZK.
Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij