WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM feliciteert HMC met nieuwe praktijkruimtes!

Op 11 juli 2016 zijn de praktijkruimtes van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam officieel opgeleverd. De komende weken worden de praktijkruimtes ingericht, zodat ze klaar zijn bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

Het hele schooljaar is er hard gewerkt om de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes van ca. 4.500 m2 ingrijpend te renoveren. Dit werd gedaan in fases, zodat de school door kon draaien. In september van dit jaar is de nieuwbouw met daarin de kantine, studiecentrum en andere lokalen al opgeleverd. Met de oplevering van de praktijkruimtes is de (ver) nieuwbouw van het HMC Rotterdam succesvol afgerond. Het nieuwbouwproject is binnen het budget en binnen de afgesproken termijn gerealiseerd. De aannemer was Waal Bouw en de installaties zijn aangelegd door B.R.I. Het ontwerp is van RoosRos Architecten.

Een bruisende leeromgeving
Locatiedirecteur Denny Terlouw vertelt: ‘Met het officieel opleveren van de praktijkruimtes hebben we een bruisende leeromgeving gemaakt waarin leerlingen samenwerken aan praktijk- en leeropdrachten. De beleving en ervaring van onze creatieve opleidingen én de prachtige producten speelden een belangrijke rol bij de realisatie.’

De officiële opening
De officiële opening van de nieuwbouw gaat plaatsvinden op vrijdag 28 oktober 2016. Burgemeester Aboutaleb en wethouder van Onderwijs Hugo de Jonge van Rotterdam zullen het gebouw dan officieel openen onder het toeziend oog van leerlingen, docenten, vakmensen uit de branche en andere genodigden.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij