WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Castelijn eerste meubelfabrikant met STIP-certificaat

Onlangs heeft Jan Castelijn uit handen van Peter Kip van SKH het STIP certificaat overhandigd gekregen. En daarmee is Castelijn de eerste meubelfabrikant die STIP-gecertificeerd is! Al het hout dat Castelijn verwerkt is dus gegarandeerd afkomstig uit duurzaam en verantwoord beheerd bos met FSC of PEFC keurmerk.

Een STIP-gecertificeerd bedrijf mag uitsluitend duurzaam geproduceerd hout inkopen en verwerken, waardoor dit keurmerk verder gaat dan de tot nu toe gebruikte keurmerken FSC en PEFC. Het keurmerk betreft dan ook niet een product of onderdeel, maar het héle bedrijf. 

Welke voordelen heb je als je werkt met een STIP-bedrijf?
• Alle hout dat een STIP-gecertificeerd bedrijf levert komt uit duurzaam/verantwoord beheerde bossen.
• Er rust geen controleplicht op je als opdrachtgever. STIP-gecertificeerde bedrijven zijn periodiek al onderwerp van objectieve controles door deskundige, geaccrediteerde instanties. Je weet op moment van het aangaan van de overeenkomst wat je krijgt en hoeft achteraf niets meer te controleren.
• STIP erkent alle TPAC goedgekeurde COC-systemen, waaronder FSC en PEFC. Door hout in te kopen bij een STIP gecertificeerd bedrijf voldoe je aan het inkoopbeleid van de Nederlandse overheid.
• Je hoeft geen administratie met betrekking tot producten afkomstig van STIP-gecertificeerde bedrijven bij te houden om te weten of het toegepaste hout afkomstig is uit duurzaam/verantwoord beheerde bossen.

meer weten over STIP?: http://www.stip.org/zo-werkt-stip/

 

Adviseurs

Nelleke Versloot
Arbo, milieu & MVO
  023 515 88 00
mail mij