WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM-events in coronatijd

Onlangs is er onder CBM-leden een enquête gehouden over de events. Maar liefst 256 mensen hebben de enquête ingevuld, een respons van 25%. Het event van 16 september jl werd gewaardeerd met het mooie rapportcijfer 8,3. Naar aanleiding van de enquête en de fluctuatie in coronabesmettingen is in het algemeen bestuur besloten om de ALV van 10 december aanstaande volledig online te houden.

Waardering event 16 september met een 8,3
Degenen die aanwezig zijn geweest bij het live event van 16 september jl, hebben het gewaardeerd met gemiddeld een 8,3. De belangrijkste reden om te komen was het contact met andere CBM-leden (85%), daarna was het afscheid van Herman Jurrius (58%) de belangrijkste reden, waarna het thema van de bijeenkomst (31%) volgde en het contact met CBM-medewerkers (27%). De coronamaatregelen kregen de hoogste waardering.

algemene indruk8
communicatie voorafgaand aan het event8,4
coronamaatregelen8,8
CBM-medewerkers8,6
kwaliteit eten/drinken8,4
bediening buffet8,5
locatie8,3
licht en geluid7,8
sprekers Rob en Emiel7,9
sprekers Kees Hoogendijk & Kees Zwetsloot7,7
spreker Herman Jurrius8,4

De belangrijkste reden om niet naar het event te komen is drukte in het eigen bedrijf (44%). Daarna volgen geen deelname aan bijeenkomsten in coronatijd (24%), andere belangrijke afspraak (11%), nooit deelname aan CBM-bijeenkomsten (11%), een collega gaat naar CBM-bijeenkomsten (7%), het programma sprak niet aan (5%) tot verschijnselen van koorts/verkoudheid (1%). In de opmerkingen die konden worden achtergelaten, zaten tips die worden meegenomen bij het organiseren van volgende events.

ALV wordt online gehouden
In de enquête is ook gevraagd hoe de leden staan tegenover het bijwonen van de ALV op 10 december, fysiek of online. De respondenten zouden als volgt willen deelnemen, op volgorde van hoogste score:

fysiek of onlineja, aanwezignee, afwezig
het event is live (fysiek aanwezig)37%63%
het event is online via een webinar met vooraf indienen van vragen31%69%
het event is online via een videoverbinding29%71%
het event is hybride (fysiek aanwezig)28%72%
het event is hybride (online aanwezig)26%74%

Het bestuur heeft besloten om de ALV middels een webinar te houden. De voorwaarden van de spoedwet (Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid) voor het houden van online ALV’s zullen gevolgd worden.

  • De ALV is digitaal voor leden volledig te volgen.
  • Leden hebben tot uiterlijk 72 uur voor aanvang van de ALV de mogelijkheid vragen in te dienen naar aanleiding van de eerder gecommuniceerde onderwerpen voor de ALV. De wijze waarop zal nog worden gecommuniceerd. Deze vragen worden uiterlijk tijdens de geplande ALV beantwoord.
  • De antwoorden op deze vragen zijn digitaal voor alle leden toegankelijk.
  • Het bestuur spant zich in, ondanks de volledig digitaal georganiseerde ALV, om het stellen van nadere vragen ook tijdens de ALV mogelijk te maken.

Op 18 maart 2021 staat een volgend CBM-event gepland. De besluitvorming of dit een live, hybride of online event wordt, volgt later dit jaar.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij