WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM energie en gas 16% – 27% goedkoper dan Nederlands gemiddelde

CBM heeft voor de deelnemers aan het energiecollectief ook in 2017 weer gunstige tarieven. Partner WDM-energie werkt al lang samen met CBM. WDM-energie sluit voor een zeer groot collectief een raamovereenkomst met verschillende energieleveranciers. Vervolgens kopen zij voor het collectief op strategische momenten gas en elektriciteit in. Om de prestatie van het energiecollectief te meten hebben we een benchmark uitgevoerd. Daarbij vergelijken we tarieven van het energiecollectief met de gemiddelde prijs in Nederland voor 2017.

Elektriciteit:
In de grafiek geeft de grijze lijn het verloop aan van de elektriciteitsprijs op de energiemarkt (Endex).Met de blauwe driehoekjes zijn de inkoopmomenten van het collectief in 2017 weergegeven. De groene lijn is de gemiddelde prijsontwikkeling van de Endex prijs. De oranje stippellijn is de uiteindelijke elektriciteitsprijs oftewel het gemiddelde van de inkoopmomenten over het jaar 2017.

Conclusie: de elektriciteitsprijs ligt 16% onder de gemiddelde prijs in Nederland

Gas:
In de grafiek geeft de grijze lijn het verloop aan van de gassprijs op de energiemarkt (Endex). Met de blauwe driehoekjes zijn de inkoopmomenten van het collectief in 2017 weergegeven. De groene lijn is de gemiddelde prijsontwikkeling van de Endex prijs. De oranje stippellijn is de uiteindelijke gasprijs oftewel het gemiddelde van de inkoopmomenten over het jaar 2017.

Conclusie: de gasprijs ligt 27% onder de gemiddelde prijs in Nederland

Wil je meer informatie over het CBM energiecollectief? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar energie@cbm.nl.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij