WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM Branche Innovatie Agenda

Succesvolle kick-off – aanmelding mogelijk voor verdiepingssessies – Welke innovatieprojecten moet de meubel- en interieurbouwbranche gezamenlijk opzetten in de komende jaren om de sector concurrerend te laten blijven? Dat was donderdag 23 maart de kernvraag op de startbijeenkomst van de Branche Innovatie Agenda voor CBM die momenteel samen met TNO wordt opgesteld. De circa 30 aanwezige ondernemers maakten de vertaalslag van algemene trends op het gebied van Smart Industry naar de praktijk van de meubel- en interieurbouw. Ook kon worden aangegeven waar behoefte aan was en waar geld voor ingezet zou moeten worden.

CBM-directeur Kees Hoogendijk: “Daar waar veel maakbedrijven de slag willen maken van massaproductie naar maatwerk is dat voor interieurbouwers in onze sector natuurlijk al jaren gebruikelijk, maar voor veel woonmeubelfabrikanten nog een grote uitdaging. We kunnen dus nog veel doen om de productie efficiënter te maken en door digitalisering beter samen te werken met de klant en in de toeleverketen.”

Als uitkomst van deze eerste sessie zijn vier onderwerpen geselecteerd die in aparte verdiepingssessies verder zullen worden uitgewerkt samen met domeinexperts van TNO. Geïnteresseerde ondernemers zijn hierbij van harte welkom en kunnen zich aanmelden via events@cbm.nl

De onderwerpen zijn:

  • 13 april: Samenwerking in de keten met klant en toeleverancier
  • 20 april: Verbetering van het productieproces: foutloos en flexibel
  • 4 mei: Robotisering: ondersteuning van assemblage en specifieke productiestappen
  • 11 mei: Standaardisatie: afspraken over gegevensuitwisseling in de keten en met de productie-omgeving.

Tussen de onderwerpen is samenhang, zodat aspecten van de uiteindelijke innovatie-agenda in meerdere sessies aan de orde zullen komen. Op 18 mei en 8 juni zullen er sessies worden belegd om de uitkomsten terug te leggen bij iedereen die heeft deelgenomen. Tenslotte zal de resulterende agenda in het najaar aan de sector worden gepresenteerd.

Ga naar de sfeerimpressie van deze dag.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij