WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM begeleidt van-werk-naar-werk

Als gevolg van de coronacrisis krijgen meer bedrijven te maken met gedwongen ontslagen of faillissement. Aan de andere kant zijn er ook bedrijven die staan te springen om goed opgeleid personeel met ervaring. CBM ondersteunt daar graag bij en gaat vraag en aanbod van leden bij elkaar brengen.

Dienstverlening aan werkgevers bij werving van personeel
CBM helpt bedrijven hun personeelstekort te verminderen door boventallige werknemers op vacatures te wijzen bij collega-bedrijven in de regio.  Werknemers solliciteren hier zelf op. Zo worden goed opgeleide werknemers behouden voor de sector en gaat relevante kennis en ervaring niet verloren.
Het grote voordeel voor werkgevers is dat er bij deze kandidaten weinig geïnvesteerd hoeft te worden in opleiding.

Dienstverlening aan werkgevers bij boventallig personeel of ontslag
CBM kan ook ondersteunen bij ontslag. Dit kan hulp zijn op het juridische vlak, zoals het opstellen van een plan van aanpak bij een reorganisatie, bepalen van de ontslagvolgorde, onderhandelen over vaststellingsovereenkomsten en eigenlijk alles wat er bij ontslag komt kijken.

Door onze kennis en ervaring kunnen we werkgevers in elke fase rondom ontslag of reorganisatie ondersteunen, en ook voor werknemers een traject op maat maken. Bovendien beschikken we over een uitgebreid netwerk.

* De DI-adviseurs kunnen helpen slechtnieuwsgesprekken voor te bereiden. Het is heel belangrijk dat de boodschap goed landt bij de werknemer, ook in het belang van afspraken die eventueel daarna nog met elkaar gemaakt moeten worden. Als je tijdens het slechtnieuwsgesprek een begeleidingstraject naar nieuw werk kunt aanbieden, kun je de klap van het ontslag verzachten.

Lees meer over van-werk-naar-werk begeleiding 

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 52
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 45
mail mij