WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Blijf opletten op acquisitiefraude en spookfacturen

Het gebeurt weer steeds vaker dat wij meldingen binnenkrijgen van spookfacturen en acquisitiefraude. Wees alert.

Spookfacturen
De meest makkelijke en lucratieve vorm van frauduleus handelen zijn nog steeds de spookfacturen. Vaak zijn de spookfacturen zo vormgegeven dat je het idee krijgt dat je een factuur ontvangt voor alledaagse zaken: kantoorbenodigdheden, softwarepakketten of een vermelding in een (bedrijven-)register. Toch blijkt het dan om criminaliteit te gaan. Dus controleer eerst of er daadwerkelijk iets geleverd of besteld is, voordat je de factuur betaalt.

Acquisitiefraude
Onder acquisitiefraude vallen bijvoorbeeld de brieven waarin je gevraagd wordt om nog even snel je gegevens te bevestigen zodat er zogenaamd een inschrijving bevestigd kan worden. Ondertussen ga je in ‘de kleine lettertjes’ akkoord met de betaling van een bedrag of een loos abonnement. Een ander voorbeeld is dat er zich een bedrijf bij je meldt, die aangeeft dat iemand een domeinnaam wil laten vastleggen met jouw bedrijfsnaam erin en om ze voor te zijn, moet je snel betalen.

In ieder geval proberen deze criminelen misbruik te maken van momenten, waarop je even onoplettend bent of dat je onder druk staat.

Mocht het je toch overkomen zijn: betaal niet en neem direct contact met ons op!

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 42
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 42
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158842
mail mij