WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Betalingsregeling mogelijk voor pensioenpremie

Pensioenfonds Meubel heeft besloten om voor de pensioenpremies tijdelijk een betalingsregeling mogelijk te maken. Het later betalen van de premie heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw, uitbetaling of arbeidsongeschiktheidsregelingen van werknemers.

Wat als je de premie niet kan betalen?
De pensioenopbouw loopt door. Dat betekent dus ook dat het pensioenfonds hiervoor aan hun financiële verplichtingen moeten blijven voldoen. Pensioenpremies moeten daarom wel betaald worden. Pensioenfonds Meubel heeft besloten om de basis van het administratieve proces en de premie-inning zoveel mogelijk intact te laten. Dat betekent dat je gewoon nota’s blijft ontvangen. Er wordt vanuit gegaan dat je de premienota tijdig betaalt. Maar het ene bedrijf wordt harder geraakt dan het andere.

Daarnaast heeft de overheid de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aangekondigd. Deze maatregel wordt de komende weken concreet gemaakt. Kun je ondanks de financiering via de NOW toch de pensioenpremie niet op tijd betalen? Stuur dan een e-mail naar info@meubelpensioen.nl . Geef in je e-mail aan waarom je de premienota tijdelijk niet (volledig) kunt betalen. Nota’s die je nu niet betaalt moet je later wel inhalen, maar op deze manier is er samen een betalingsregeling af te spreken.

Wat betekent dit voor het pensioen van werknemers?
Het later betalen van de premie heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw, uitbetaling of arbeidsongeschiktheidsregelingen van werknemers. De pensioenadministratie en het betalen van de pensioenen gaat op dezelfde manier door. Alles is nu zo ingericht dat er zonder problemen uitbetalingen op tijd kunnen plaatsvinden.

Pensioenfonds Meubel belegt pensioen voor lange termijn, waardoor zij minder last ondervinden van dagkoersen. De verwachting is dat pas in het vierde kwartaal van dit jaar echt te zien is wat de gevolgen zijn. Aan de ene kant omdat niet bekend is hoelang deze situatie duurt, aan de andere kant omdat nooit is te voorspellen hoe de financiële markt reageert. Misschien herstelt deze wel later dit jaar. Dan wordt de balans opgemaakt.

Pensioenfonds Meubel is voor vragen via de afdeling klantcontact volledig bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur op telefoonnummer 088 919 38 00 (werknemers en gepensioneerden) en 088 919 38 01 (werkgevers). Mailen kan ook via dit contactformulier.

Adviseurs

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij