WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Belastingdienst roept werkgevers op tijdig aangifte loonheffingen te doen

De Belastingdienst roept werkgevers op om op tijd aangifte loonheffingen te doen. Werkgevers hoeven die heffingen nog niet te betalen als zij uitstel van belasting hebben aangevraagd.

De Belastingdienst ziet op dit moment een terugval van enkele procenten in de aangiften loonheffingen. De dienst wil met de oproep voorkomen dat er begin april een stuwmeer aan aangiften ontstaat. De fiscus hoopt dan sowieso al 600.000 aangiften te ontvangen.

Noodfonds
Ook uitvoeringsorganisatie UWV heeft de gegevens van de aangiften loonheffing nodig voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid, de NOW-regeling. Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren, zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen.
Als het UWV de meest actuele gegevens uit de aangifte loonheffingen heeft, krijgt de werkgever snel waar hij recht op heeft, aldus de Belastingdienst in zijn oproep. Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees heeft de Tweede Kamer belooft dat de NOW-regeling voor het eind van deze maand klaar is.

Het NOW komt in de plaats van de regeling voor arbeidstijdverkorting. Tienduizenden werkgevers hebben een aanvraag voor arbeidstijdverkorting gedaan wegens de corona-uitbraak. Op zulke grote aantallen is deze regeling niet berekend.
De Belastingdienst wijst werkgevers erop dat zij uitstel van belasting kunnen aanvragen. Als zij dat doen, hoeven zij de loonheffingen nog niet te betalen. Wel moet er aangifte worden gedaan. Werkgevers die daartoe niet in staat zijn wegens coronabesmetting, moeten uitstel van aangifte aanvragen.

Bron: Fd

Lees ook ons coronadossier, wij vatten de belangrijkste zaken voor ondernemers hieronder samen, inclusief verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Dit dossier wordt continu geüpdatet. 

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij