WORD LID BEL ONS MAIL ONS

ALV 2017: feiten én inspiratie in een topsfeer

Anders dan anders was de ALV van CBM op donderdag 7 december jl. maar de sfeer was als vanouds prima. Met meer dan 150 CBM-leden en -relaties was de opkomst in Leerhotel Het Klooster erg goed te noemen.

De bijeenkomst startte met de officiële ALV. Hoewel de financiële cijfers positief zijn, werden er zorgen uitgesproken over de achterblijvende groei in de branche. De overheid is positief over de groeiende economie, maar onze branche gaat daar nog niet volop in mee. De onlangs door CBM uitgebrachte conjunctuurmonitor geeft daar goed inzicht in. Omzetten stijgen wel, maar bedrijfsresultaten blijven achter. Daarnaast blijven bedrijven terughoudend met investeringen. Investeringen en nieuwe ideeën zijn echter wel nodig in de transitie naar circulaire producten en diensten, maar ook de digitalisering van de samenleving is belangrijk. Bedrijven moeten nadenken hoe zij hun productie kunnen automatiseren. Daarnaast bieden sensortechnologie en big data nieuwe mogelijkheden. TNO overhandigde tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar van het rapport over de Branche Innovatie Agenda (BIA) aan de voorzitter van CBM, Marcel Horjus, en aan de CBM-directeur, Kees Hoogendijk. De voorbereidende sessies op de BIA, met veel leden van CBM, hebben geleid tot vier digitale roadmaps waar de branche de komende jaren mee aan de slag gaat: communicatie met toeleveranciers, foutloze en flexibele productieprocessen, gerobotiseerde productieprocessen en samenwerken met de klant met behulp van 3D-productontwerpen.

Daarna was het woord aan sprekers Jaap Peters en Jan van Betten. Jaap Peters nam de aanwezigen mee in de “chaostheorie”. Veel structuur in organisaties kan tot chaos leiden, en andersom, het is maar net hoe je het bekijkt. Signalen van klanten en medewerkers kunnen een nieuwe ontwikkeling inluiden als je er voor open staat. Jan van Betten besprak de filosofie van de organisatie Nudge die mensen en organisaties prikkelt en samenbrengt om initiatieven te realiseren op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Afsluitend legden de vele stagiaires van de naastgelegen MBO-school alle CBM-leden en -relaties in de watten met fantastische catering en vriendelijke bediening.

 

 

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij