WORD LID BEL ONS MAIL ONS

“Als je een vlucht boekt, koop je toch ook niet het hele vliegtuig?”

Prikkelende stellingen en inspirerende woorden kwamen donderdag 22 september van de bekende architect Thomas Rau. De CBM-leden luisterden aandachtig naar de sprekers tijdens het CBM-event Circulair Ondernemen.

In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Dat brengt veel kansen voor ondernemers: minder grondstoffenverbruik en minder afval, meer ketensamenwerking en innovatie.

Thomas Rau was de eerste spreker van de middag over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en over de vraag hoe te handelen in het licht van de grondstoffenschaarste. Daarna pakten Pieter van Os en Jeroen Hinfelaar van CIRCO het stokje over. Onder hun leiding ging de zaal in gesprek over hoe deze andere manier van met grondstoffen omgaan, in te passen is in het eigen bedrijf. De interactieve workshop was een voorproefje voor de driedaagse Circular Business Design Track die in 2017 door CBM wordt aangeboden aan geïnteresseerde leden.

Na de CIRCO-workshop vertrok het gezelschap naar het duurzame gebouw van Alliander in Duiven voor een exclusieve rondleiding. Het gebouw is ontworpen door Thomas Rau. De inrichting was in handen van een aantal leveranciers waaronder ook CBM-leden. De circulaire herhuisvesting van Alliander in Duiven barst van de grote en kleine innovaties. Zo zijn bijvoorbeeld de voormalige kantoordeuren gebruikt in de zittingen en rugleuningen van zitbanken en zijn de lamphouders gemaakt van isolatoren van hoogspanningsmasten.

De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Kijk hier naar een sfeerimpressie van deze dag.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij