WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Advies bij niet nagekomen betalingsverplichtingen afnemers

Van meerdere CBM-leden is inmiddels vernomen dat afnemers berichten dat zij de betalingsverplichtingen niet kunnen nakomen in verband met het coronavirus. Er is uiteraard sprake van een uitzonderlijke situatie, waardoor extra gevraagde coulance aan afnemers begrijpelijk is. Maar om nu al voor (on)bepaalde tijd betalingsverplichtingen op te schorten is echter wat te makkelijk en nog te vroeg. De aangekondigde overheidsmaatregelen moeten er toe bijdragen dat ondernemers aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Aan de precieze uitvoering van het pakket aan maatregelen wordt nu hard gewerkt.

Daarom is ons advies om nu bij een openstaand bedrag direct persoonlijk contact te zoeken met de afnemer en toch aan te dringen op alternatieve betalingsafspraken en zekerheden. Mocht deze niet telefonisch bereikbaar zijn dan is het advies om een email te sturen dat je in contact wilt komen om de afwikkeling van de openstaande factuur te bespreken. Tenslotte zitten we allemaal in het zelfde schuitje, maar het is goed om de dingen met elkaar af te stemmen en hierover afspraken te maken.

Lees ook ons Corona-dossier, wij vatten de belangrijkste zaken voor ondernemers hieronder samen, inclusief verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Dit dossier wordt continu geüpdatet.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij