WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Aangescherpte maatregelen ter verspreiding

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

De strengere maatregelen tref je hier aan https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

Wat betekent dit voor je bedrijf en medewerkers?
Vanaf heden geldt dat als iemand koorts krijgt naast een kuch, hoest en/of verkoudheid, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven.

Als een werknemer zelf niet ziek is, maar samenwoont met iemand die deze klachten vertoont, dan moet hij/zij ook thuis blijven.  

Als werkgever moet je het loon gewoon doorbetalen en mag je geen verlofdagen afschrijven.

Omdat je wel het loon doorbetaalt, mag je uiteraard ook wat van de werknemer verwachten, zoals thuiswerken. Als een werknemer niet of nauwelijks thuis kan werken is het volgen van een gratis cursus op www.schavenaanjouwtoekomst.nl nu een uitgelezen kans.

Bij het uitzoeken van een cursus  kan een werknemer advies krijgen van de ‘Jouw Toekomst adviseur’ via 023 515 8880 of info@schavenaanjouwtoekomst.nl.

Als iemand dat niet wil doen, dan moeten ze verlof opnemen.

Lees ook ons Corona-dossier, wij vatten de belangrijkste zaken voor ondernemers hieronder samen, inclusief verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Dit dossier wordt continu geüpdatet. 

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij