WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Aangescherpte maatregelen in Duitsland en Oostenrijk

Duitsland
Vanaf 21 november 2021 is Nederland voor Duitsland een hoogrisicogebied. In alle deelstaten is de 2G- regel van kracht of is deze regeling gepland. Dit betekent dat je volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn om toegang te krijgen tot grote delen van het openbare leven, zoals restaurants, horeca, winkels, musea, en veel gevallen ook hotels.

Ben je de afgelopen 10 dagen in Nederland geweest? Dan moet je je vóór vertrek naar Duitsland registreren. Je moet op de registratiewebsite ook je (digitale) vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat uploaden. Er is ook een mogelijkheid tot een papieren versie. Deze moet je dan ondertekenen en bij je dragen. Meer informatie lees je op de website van het Duitse ministerie van Gezondheid.

Reizigers die geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben gaan na inreizen in Duitsland in quarantaine. Dit geldt ongeacht de leeftijd. Op z’n minst vijf dagen na je aankomst in Duitsland kan de quarantaine met een negatief testresultaat (vanaf 12 jaar) worden beëindigd.

Oostenrijk
Vanaf 22 november 2021 is heel Oostenrijk in lockdown. Onder andere horeca, winkels en culturele instellingen zijn gesloten. Antigeentesten zijn ook vanaf 22 november 2021 niet meer geldig om Oostenrijk binnen te komen. Voor het inreizen is de vaccinatie van Janssen nog steeds 270 dagen geldig. Alleen binnen Oostenrijk geldt de eenmalige Janssen-vaccinatie per 3 januari als onvoldoende. Dit betekent dat je met je eenmalige Janssen-vaccinatie wel kan inreizen zolang deze niet ouder is dan 270 dagen, maar binnen Oostenrijk is deze per 3 januari niet meer geldig als toegangsbewijs voor onder andere de horeca en skigebieden.

In Oostenrijk zijn er enkele uitzonderingen op de 2G regel. Zakenreizigers die voor professionele redenen reizen, kunnen inchecken in hun accommodatie met een 3-G-bewijs. Als je om gezondheidsredenen niet kan worden gevaccineerd, kun ook een PCR-test overleggen in combinatie met een medische verklaring.

Meer nieuws en informatie omtrent corona vind je in ons coronadossier.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij