WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Aangepast protocol en posters corona beschikbaar

Er zijn nieuwe posters en een nieuw protocol voor corona beschikbaar. Deze zijn middels de link onderaan het artikel te downloaden.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Desinfecterende middelen worden alleen geadviseerd als water en zeep niet beschikbaar zijn. Dit omdat het langdurig gebruik van desinfecterende middelen schadelijk is voor de huid. Daarnaast bevatten veel desinfecterende middelen ethanol (“alcohol denat.”), wat een stof is die op de lijst van kankerverwekkende stoffen en processen van het ministerie van I-SZW staat. Ethanol mag op de werkvloer dus alleen gebruikt worden als er geen enkel alternatief mogelijk is.
  • De regels voor het samen reizen in een auto of busje zijn veranderd. Alle stoelen mogen weer worden bezet. Bij maximaal 2 personen hoeven geen mondkapjes te worden gedragen, bij meer dan 2 personen moeten alle personen een mondkapje dragen. Ook moet vooraf een gezondheidscheck worden gedaan. En er moet een rittenadministratie bij worden gehouden i.v.m. mogelijk het bron- en contactonderzoek.
  • In publieke ruimtes moet een mondkapje worden gedragen.
  • Bij contact met een besmet persoon kan op de 5e dag een corona-test worden gedaan. Bij een negatieve uitslag mag de medewerker weer aan het werk.
  • Bij werken op locatie moeten zowel de medewerkers als de klant een mondkapje dragen. Vooraf wordt de klant gebeld of de klant en huisgenoten/medewerkers gezond zijn. Verder wordt de klant verzocht de deurklinken en het toilet te reinigen en de voordeur te openen.
  • Winkels mogen beperkt open met een click & collectsysteem. Ook moet er minimaal 4 uur zitten tussen bestellen en ophalen.
  • Evenementen zijn voorlopig nog niet mogelijk.

  naar richtlijn en posters

Adviseurs

Nelleke Versloot
Arbo, milieu & MVO
  023 515 88 00
mail mij