Nieuwsbericht

Personeel en automatisering aan bod bij kennissessie De Groot

Profielfoto van Monique van Niekerk
16 februari 2023 | 1 minuut lezen

Tijdens het schrijven van dit artikel hoorden wij tot onze schrik van het overlijden van één van de werknemers van De Groot, Frank Meenderink. Wij wensen zijn naasten en collega’s heel veel sterkte met dit verlies.

Donderdag 9 februari jl. organiseerde onze business partner De Groot Bewerkingsmachines een kennissessie en CBM was uitgenodigd om hier een bijdrage aan te leveren. Het thema van deze kennissessie was automatisering, hét antwoord op de uitdagingen waar we in onze branche tegeaan lopen.

De ochtend werd gestart met een ontbijt waarna het eerste onderwerp van de ochtend werd gepresenteerd. Werknemers van De Groot namen de 60 gasten mee in de wereld van softwarekoppelingen en automatisering. Dick van den Brink van Elkekastopmaat uit Barneveld vertelde over zijn overwegingen om zijn bedrijf meer te automatiseren en legde uit hoe De Groot hem hierbij geadviseerd had.

Na een korte pauze vertelde Monique van Niekerk de aanwezigen over Koninklijke CBM: wie we zijn, waar we voor staan en wat we voor onze leden doen. Anouk van Stipriaan ging daarna in op het onderwerp personeel en automatisering. De kern van het verhaal is dat het ontzettend belangrijk is om goed met medewerkers in gesprek te blijven. Door medewerkers te stimuleren om te blijven leren en ontwikkelen, en door in gesprek te blijven, kunnen mensen mee in de veranderingen van het bedrijf. Het werk verdwijnt namelijk niet door automatisering (iets wat wel veel wordt gedacht) maar het werk verandert wel. De uitdaging is om inzetbaar te blijven.
Het blik van het project Schaven aan jouw Toekomst met daarin vragen en een aantal complimentenkaarten kan helpen om een goede start te maken. De blikken werden dan ook uitgedeeld aan belangstellenden tijdens de kennissessie.


De ochtend werd vervolgd met een klantverhaal van Plessers Deuren uit België. Ook werden de ervaringen met de adviseurs van De Groot gedeeld. Na een korte pauze werd de werkplaats van de toekomst toegelicht en tot slot nam Alexander van der Linden ons mee in de mogelijkheden van Imos en de integratie in Biesse. De ochtend werd afgesloten met lunch en voldoende tijd om na te praten over de onderwerpen in de ochtend.