WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Vepa bv

 

Vepa 1951 tot heden
Vepa heeft zich ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige én vooral duurzame kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland.

We produceren al sinds 1951 meubels in onze fabrieken in Hoogeveen en Emmen. Vepa is onstaan uit twee Drentse bedrijven: Drentea en Vepa.

Vepa begint in 1971 met de productie van stoelen, tafels, onderwijs- en laboratoriummeubilair. In 1990 wordt begonnen met de productie van bureaumeubilair en dat bleek een succesvolle zet. Inmiddels is het assortiment fors uitgebreid naar alle mogelijke meubelen voor kantoor, project en zorg.

Drentea begint in 1955 met de productie van verlichtingsarmaturen. De bedrijfsnaam is dan nog Betiham. In 1955 verhuist het bedrijf van Hilversum naar Emmen, waar het in 1957 het bedrijf Drentea Staalbuis opricht. De bedrijfsactiviteiten van Drentea richten zich sinds 1966 al op de fabricage van stalen kantoormeubelen, bibliotheekrekken en stalen wandmeubelen.

Klein begonnen
We zijn klein begonnen. Drentse meubelmakers in hart en nieren. Met hout en staal veroverden we ons plekje in de kantoormeubelmarkt.
Wij zijn makers van mogelijkheden!

Vepa groeit
We zijn ondertussen enorm gegroeid. De totale oppervlakte van de twee fabrieken is gegroeid naar 60.000 m2. Wat bijzonder is aan onze meubelen is dat we ze nog echt helemaal in Nederland vervaardigen. Daar zijn we trots op, juíst omdat dit uniek aan het worden is. De relaties die Vepa bezoeken worden aangenaam verrast door de diversiteit van productiemethodes en de schaal waarop wij dat doen.

Samen verder
In 2020 besluiten Vepa en Drentea om samen verder te gaan. Kennis wordt gedeeld en vakmanschap gebundeld.
Vol vertrouwen maken we nu een sprong naar een geweldige gezamenlijke toekomst. Samen ondernemen, één totaalcollectie voeren. Kennis en expertise samenvoegen en elkaar verder helpen. Onze passie voor duurzaamheid versterken. Eén sterk merk, zodat niemand meer om Vepa x Drentea heen kan.

 

Vepa bv
Bezoekadres:
Industrieweg 31
7903 AH Hoogeveen
E. Info@vepa.nl
T. 0528 29 71 11
W. vepa.nl/